Seçim öncesi Atatürk'e sarıldı

Geçtiğimiz hafta sonu Gündoğdu Meydanı önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırladı....

Seçim öncesi Atatürk'e sarıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz hafta sonu Gündoğdu Meydanı önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırladı. İki liderin miting yoğunluğu günlerce karşılaştırıldı. Yeni İzmir Gazetesi’nden Berivan Kaya’ya mitinglere ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Ömür Şanlı, “AK Parti Gündoğdu Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na doğru miting gerçekleştirdi. Bugün Gündoğdu 50-60 bin kişi alıyor. CHP, Cumhuriyet’ten Gündoğdu’ya yaptı. Gündoğdu kısmı boştu. Daraltılmış politika uyguladı ve kitleyi kalabalık gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun adaylığı, çıkışı, Muharrem İnce kadar etkisi olmadı, heyecan yaratmadı. Muharrem İnce’nin mitingine baktığımızda arka taraftaki yollar da dolmuştu. Fotoğrafların dili vardır, baksınlar. Tarkan kadar etkisi olmadı. Bu halkta karşılığının olmadığının göstergesi. Kafe ve restoranlar bomboştu. Sen ne kadar istediğin kadar konuş, halk sandıkta cevabı verir” dedi.

“CHP ADAY KAÇIRIYOR”

CHP’ye adayları üzerinden yüklenen Ömür Şanlı, “Ben kaç gündür sahadayım. Ben bir tane CHP’li vekil adaylarını sahada göremiyorum. Kendi adaylarını dahi halktan kaçırıyorlar. Atatürkçü bir şehir olan İzmir’de, Atatürk’e hakaret eden kişiyi birinci sıraya koyuyorsun. Ben 2014’te de bir seçim geçirdim. O dönemden bu döneme çok değişti. Benim bir CHP’liye Atatürk’ü anlatacağım aklıma gelmezdi. Bu şehre Sırrı Süreyya geliyor ve, ‘Türkiye Cumhuriyeti 100 yıllığına avans verildi’ diyor. Hepsi oturup alkışlıyor, çıkıp hesap sormuyor. Bu ülke Kürt’ün, Türk’ün Çerkes’in kanıyla alındı diyemiyorlar. CHP kendinde olmayan Atatürkçülüğü sende, bende istemeye başladılar. Biz artık sahada Atatürk’ü savunmaya başlıyoruz. Bizim ülkenin kurucusunu, dinin, insanların yaşam tarzını tartışmamalıyız. Bizim projeleri tartışmamız lazım. CHP öyle bir kaçıyor ki Atatürkçülükten. Eskiden sıkıştıklarında Anıtkabir’e gidiyorlardı, artık oraya da gitmiyorlar. 23 Nisan törenlerine gelemediler. Hani siz Atatürkçüydünüz? Gelmeyip, ’23 Nisan koltuğuna oturdular’ diye çamur atıyorlar. Biz orada sonuna kadar Atatürk’ü ve çocukları savunduk” ifadelerine yer verdi.

“O MUTFAKTAN, ERDOĞAN BALKONDAN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a methiyeler dizen Şanlı, “Ben aslen Balkan kökenliyim, doğma büyüme Yunanistanlıyım. Ben vatan kaybettim, orada baskı asimilasyonları, soykırımlar yaşadım. Vatanımıza sahip çıkalım. Benim bağlarım hala orada var. Beni arıyorlar ve ‘Cumhurbaşkanına, ülkenize sahip çıkın’ diyorlar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sadece bu ülkenin değil, Kafkasların, Afrika’nın, İslam aleminin de umudu oldu. Biz o kadar büyük bir devletiz ki, umarım değerimiz anlaşılır. CHP’liler 80 önceki siyaset algısıyla, baskıyla, korkuyla milletten oy almaya çalışıyorsun. Biz artık projeleri konuşmalıyız. Bir tane projeleri yok. ‘Gelirsem kıracağım, yıkacağım, köprüleri kaldıracağım’ diyor. Sen kırmaya, dökmeye mi geliyorsun? Gençlere bir umut ver. ‘Erdoğan gitsin de ne olursa olsun’ diyorlar en büyük projeleri bu mu? Yapabilecekleri tek şey mutfaktan konuşmak. O mutfaktan konuşsun, Erdoğan balkondan konuşur” diye konuştu.

“SOĞAN 30 LİRAYA ALINIR AMA…”

Mahalle baskısı çok olduğu için esnaflarımızla, insanlarımızla bakışarak anlaşıyoruz. İzmir’de insanların ilk defa CHP’ye bakış açılarının değiştiğini görüyorum. İzmir hiçbir zaman CHP’nin kalesi olmadı. Son yıllarda belki bizim eksiklerimiz vardır, kendimizi iyi anlatamadık. İzmirli artık yavaş yavaş bir şeylerin gidişatını görüyor. Soğanı patatesi 30 liraya da yeriz ama ülke giderse bunu da bulamayız. Tüm dünyada bir daralma var. Yunanistan’da emekliden bile para kesiliyor. Cumhurbaşkanımız elinden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştı. Cumhurbaşkanımız, ‘biz efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik’ der. Bugün tüm dünyada olan bir daralma, kriz var. Biz bu krizi nasıl atlatacağımızı tartışmalıyız. Hala onlar köprüleri kıracağım, İHA, SİHA’ları kaldıracağım diyor. Kılıçdaroğlu’nun 300 milyar dolar getireceğine inanıyorlar. Kimse kimseye babasının hayrına para vermez. Kapalı kapılar ardında bir şeyler konuşuldu” ifadelerine yer verdi.

“CHP’Yİ KURTARACAĞIZ”

Anayasanın ilk 4 maddesinin kırmızı çizgi olduğunu belirten Ömür Şanlı, “Bizim amacımız Atatürk’ün bıraktığı bu ülkeyi onun deyimiyle muasır medeniyetler seviyesine götürmek. İşte o zaman Atatürkçü oluyorsun. Gerçek Atatürkçülük budur. Koluna dövmesini yaptırarak, yakana rozet tarak Atatürkçü olunmuyor, onu kalbine işleyeceksin. Biz sonuna kadar Atatürkçüyüz, Kuvay-ı Milliye ruhunu savunuyoruz.

Anayasanın ilk 4 maddesi kırmızı çizgimizdir. Geldiğimiz noktada Atatürk’e ne kadar hakaret eden varsa CHP listelerinde. Biz eski CHP’yi istiyoruz. Bu seçim de biraz da işgal edilmiş CHP’yi de kurtaracağız. İnsanlar kendinde olmayan şeyin mücadelesini verir, onlar hala Atatürkçülük mücadelesi veriyorlar. Demek ki kendilerinde olmayan bir şey” dedi.

(M.T)

 

Bakmadan Geçme