Seçim öncesi son mecliste 'demokrasi' mesajı

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İzmir-İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi seçim öncesinde son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclisin sonunda söz alan...

Seçim öncesi son mecliste 'demokrasi' mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İzmir-İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi seçim öncesinde son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclisin sonunda söz alan AK Parti ve CHP’nin grup başkanvekilleri seçim mesajı verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, CHP ve AK Parti İzmir İl Başkanları’nın Cumhuriyet Meydan’ındaki ortak basın açıklamasına dikkat çekerek “Türkiye’ye örnek davranış” dedi. CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın ise zaman zaman gerilimler yaşansa da halkın iradesinin sandığa yansıyacağının altını çizdi.

‘ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’

CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, seçimlere çok az bir zaman kaldığını dile getirerek, “Türkiye’de yaşayan her vatandaşlarımız bu seçimde en temel görevi ve hakkı olan oy kullanmayı gerçekleştirecekler. Bütün yurttaşlarımızın oy tercihleri kutsaldır. Kime oy verirse versin kıymetli yurttaşlarımızdır. Bütün siyasi partiler ve adaylar demokrasiye katkı sağlamak için kendilerini iradelerini ortaya koymuşlardır. Yurttaş olarak herkese şükran borçluyuz. Siyasi partiler sadece şikayet değil şikayet ettiklerini değiştirmek için bir irade ortaya koydu. Vatandaşlarımız seçim sürecinde sağ duyu ve sakinlikle oy kullanmalı. Zaman zaman gerilimli anlar ve sorunlar yaşıyoruz. Ama Türkiye bu seçimi de başarıyla geçecek ve halkın iradesi sandığa yansıyacak. Biz bu seçimi kazanma iddiasındayım ama bundan daha değerli olan seçimin başarı, sakinlik ve birlikte yaşama iradesinin vurgulanarak bitmesidir. Bu ülke çok zor zamanlar geçirdi, zor seçimler atlattı ve darbeler gördü ama hepsinin üstesinden geldi. Gerek CHP gerekse Millet İttifakı’nda bulunan diğer partiler, gerek Cumhur İttifakı ve AK Partiler, tek başına seçime girenler… Yani bütün siyasi partiler doğru sandık sonuçları için elimizden geleni yapacağız. Bu konuda bütün siyasi partilerin aynı çaba içinde olduğunu biliyorum” dedi.

‘MİLLETİN KARARI BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE’

Aydın’ın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “Demokrasinin olmazsa olmazı seçimler… Türk demokrasi tarihinde seçim dendiğinde yüksek katılım oranı ve seçim hukukunun doğru işletilmesi akla gelir. Bu verilmiş en iyi sınavdır. Kendisini demokrat kabul eden ülkelerde katılım oranlarının düşük olduğunu biliyoruz. Ben inanıyorum ki bu seçimde katılım oranları çok daha yukarı çıkacak. Bizleri de üzen birtakım olalar yaşanıyor ama İzmir’de iki il başkanının Cumhuriyet Meydanı’nda birbirleri ile diyaloglarını gördüğümüz basın toplantısı vardı. Belki de tüm Türkiye’ye örnek olan bir davranış biçimiydi, çok mutlu olduk. Tüm siyasi partiler ve tüm adaylar İzmir’e yakışır bir siyasi kampanya yürüttü ve yürütmeye devam edeceğiz. Sandıklar açıldığında milletin iradesi tecelli edecek ve karar hepimizin başının üstünde olacak bugüne kadar olduğu gibi” diye konuştu.

Bakmadan Geçme