Seçim, tatil planlarını etkiledi

Turizme etki eden unsurlar hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Yardımcısı ve...

Seçim, tatil planlarını etkiledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turizme etki eden unsurlar hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Yardımcısı ve Ilıca Otel Genel Müdürü Ebru Tuğgan, konuyla ilgili önemli unsurlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ülkemizde büyük yıkım yaratan depremin ardından turizmde etki eden Tuğgan, “Deprem ile birlikte tatil planları ve toplantı gruplarının tarihleri ertelendi, Bu da doğal olarak tüm turizm sektörünü etkiledi. Rezervasyonların yeni yeni normalleşmeye döndüğünü gözlemliyoruz. Ancak son zamanlarda tüketicilerin fiyat odaklı düşündüğüne dair bir eğilim var. Ekonomideki fiyat değişkenliğine tüketici henüz alışmış değil” diye konuştu.

Haber

Özelikle 14 Mayıs seçimlerinin turizmi etkilediğini söyleyen Tuğgan, “Bizim için önemli olan seçim sonrası dönemde rezervasyonların yeniden canlanmasıdır. Turizm, ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan bir sektör olduğu için, seçim sonrası dönemde turizm faaliyetlerinin hızla toparlanması gerekiyor” diye vurguladı.

Son olarak sözlerine şunları ekleyen Tuğgan, “Son dönemlerden farklı olarak özellikle bu sezon gerçekleştirdiğimiz sürdürülebilir turizm faaliyetleri çerçevesinde misafirlerimizi, çevresel etkileri azaltılmış ve çevre dostu bir konaklama deneyimi sunmak için sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.(İHA)

Bakmadan Geçme