Seçimden sonra ekonomide zaman kaybetmemeli

Semi Tektaş-Yenikiraz.com/Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Mayıs ayı meclis toplantısı İzmir Ticaret Odası meclis toplantı salonunda...

Seçimden sonra ekonomide zaman kaybetmemeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Semi Tektaş-Yenikiraz.com/Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Mayıs ayı meclis toplantısı İzmir Ticaret Odası meclis toplantı salonunda meclis başkanı H. İbrahim Gökçüoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. EBSO başkanı Ender Yorgancılar’ın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) genel kuruluna katılması nedeniyle toplantıya mazeretli olarak katılamadı. Gökçüoğlu, ekonominin düzeltilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha ciddi kararlar alması gerektiğini söyledi.

“Seçim gündemi ile geçen yoğun bir Mayıs ayını tamamlamak üzereyiz. Öncelikle sonuçların ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” diyerek konuşmasına başlayan Gökçüoğlu,  “İlk turda yüzde 87, ikinci turda  yüzde 84 oranındaki katılım demokrasi adına son derece kıymetlidir. Avrupa’da seçimlere katılım oranı yüzde 50-60 arasında değişirken, 2 hafta önce seçime giden Yunanistan’da oran yüzde 61’dir. İlk turda seçilen milletvekilleri, ikinci turda seçimi kazanan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“Türkçe dahi konuşamayan kişilerin oy kullanmalarını anlamıyoruz”

Seçim sürecinde gündemi meşgul eden montaj videolardan rahatsızlığını dile getiren Gökçüoğlu, “Seçim süreci ile ilgili birkaç konunun altını çizmek istiyorum. Öncelikle Türkçe dahi konuşamayan, vatandaşlık verilmiş kişilerin oy kullanmış olmalarını anlamak da zorlanıyoruz. Hiçbir ülke bu kadar kolay vatandaşlık vermez, vermek de istemez.  Üstelik hala da mülteciler gelmeye devam ediyor. Tüm bunlar, birçok kereler de ifade ettiğimiz gibi hem demografik yapı açısından hem de ülke güvenliği, huzuru açısından büyük riskler taşımaktadır. Bu konuda akl-ı selim davranılması talebimizi tekrarlıyorum. Diğer bir husus da, seçim kampanyasının hiç görmediğimiz kadar etik, ahlaki kuralların dışında gerçekleşmiş olmasıdır. Öyle ki, gerçek olmayan görüntülerin, sözlerin kullanılmasından rahatsızlık duyulmaması, bu yaklaşımın teşvik edilmesidir. Dilerim tekrarı olmaz. Bundan sonra bizlerin vekillerden tek beklentisi, seçildikleri illerde gerçekten hizmet vermeleri, iş dünyası ile diyalog içinde olmaları, illerin gelişimi için katkıda bulunmalarıdır” değerlendirmesinde bulundu.

“Çok fazla zaman kaybedilmiştir”

28 Mayıs seçimlerinde galip ayrılan Erdoğan’dan ekonominin toparlanması için önemli kararlar almasını gerektiği söyleyerek şöyle devam etti; “Sayın Cumhurbaşkanı ve kabineden beklentimiz de, ülkemizin ekonomik toplumsal konularına odaklanarak, ivedi çözümler üretmeleridir. Seçimin öncesi, sonrası derken çok fazla zaman kaybedilmiştir. Oysa ki, piyasaların ve de bizlerin daha fazla zaman kaybına tahammülü yoktur. En basitinden üretim ve sonrasında ihracat yapmak için gereken ithalatı yapacak dövize dahi ulaşılmaz noktaya gelinmiştir. Seçim ekonomisi özel sektörü iş yapamaz noktaya getirmiştir”

“Tamamen ekonomiye odaklanılmalı”

Gökçüoğlu, “Meclisin karma yapısının, Cumhuriyetimizin kazanımları ve ülkemizin kuruluş değerleri üzerinde yeni tartışmalara zemin hazırlamaması, tamamen ekonomiye odaklanması, toplumsal kutuplaşmadan uzak durulması, kadın haklarının gözetilmesi noktasında hassasiyet göstermesini diliyorum.”

“Farklı bir gündem olamaz”

Gökçüoğlu, “Vatandaş yüksek enflasyondan kaynaklı yoksullukla mücadele ederken, sanayici üretim maliyetleri altında ezilirken, ihracatçı gerçekçi olmayan kurların ve günübirlik düzenlemelerin mağduriyetini yaşarken, gençlerimiz iş bulamamanın çaresizliği içindeyken ne bizlerin ne de Meclisimizin farklı bir gündemi olamaz. O nedenle de, hem Bakanlar Kurulumuzun hem de vekillerimizin bu gündemin gereğini yapmalarını umuyoruz.”

Avrupa’da Gurur

Her türlü sıkıntıya rağmen, Türkiye’yi özellikle Avrupa’da gururlandıran markaların olduğunu söyleyen Gökçüoğlu konuşmasını şöyle noktaladı; “Türk Hava Yolları (THY), Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü (EUROCONTROL) verilerine göre, Avrupa genelinde 3’üncü sıradaki yerini korurken, bayrak taşıyıcı havayolları arasında ilk sırada, tüm havayolları arasında 3’üncü, dünya genelinde ise 9’uncu sırada yer aldı. Diğer yandan, sporda bir dünya markası olan Vakıfbank Kadın Voleybol takımı 6. Kez Avrupa Şampiyonu oldu. Finalde Eczacıbaşı ile yarışması da ayrı bir gurur kaynağı. Sporu bir ulusal görev olarak gören, “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim.” Diyen Mustafa Kemal Atatürk’e layık her bir sporcumuzu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

 

Bakmadan Geçme