• Haberler
  • Siyaset
  • “Seçimlerde İzmir kime yetki vereceğini çok iyi bilir”

“Seçimlerde İzmir kime yetki vereceğini çok iyi bilir”

Yeni İzmir gazetesinden Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre, AK Parti Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı, Kaya Termal Otel'de...

“Seçimlerde İzmir kime yetki vereceğini çok iyi bilir”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni İzmir gazetesinden Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre, AK Parti Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı, Kaya Termal Otel’de gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, toplantının yapılacağı alana TOGG ile giriş yaptı. Adayların vitrine çıktığı buluşma esnasında partili vatandaşların tekbir çekmesi dikkat çekti. AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı İzmir’e 222 milyar 676 milyon TL kamu yatırımı yapıldığını ifade ederek, “Yalanlara inanmayın. İzmir, kime yetki vereceğini çok iyi bilir” dedi. Ayrıca Türkiye’nin kaybedecek vakti olmadığını dile getiren Bakan Kasapoğlu yeni bir yola girdiklerini söyledi.

“DESTANI YAZAN LİDERİMİZDİR”

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı açılış konuşmasında, “AK Partimiz, 21 yıldır seçimlerden elhamdülillah gururla çıkmaya başardı. Bölgede ve dünyada güçlü Türkiye’nin inşa edilmesini başarmışız rabbim hamdolsun. Çünkü AK Partimiz milletle arasında güveni istikrarı daha yolun başında sağlamıştır. Dava, mazlum, sözümüz söz demiştir. Her kriz yönetebilmiş her düşmanı bertaraf edilebilmiş ve elhamdülillah her engeli aşmıştır. Böyle bir başarının dünyada örneği var mı dava arkadaşlarım? Bu bir destandır bu destanı yazan liderimizdir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ama en güzeli de onun davasına inanan yolunda giden kıymetli tektaşlarımızdır. Allah sizden razı olsun” diye konuştu.

“İZMİR’İ İŞ BİLMEZLERE BIRAKMA LÜKSÜMÜZ YOK”

Saygılı konuşmasının devamında, “İşimiz çok, sözümüz çok, gücümüz ve hedefimiz büyük ve Türkiye’nin geleceğini ve İzmir’i iş bilmez ellere bırakma lüksümüz yok. Bugün iktidar olsalar; ne deprem bölgesinde attığımız temellerin duvarlarını örebilirler ne bugüne kadar yaptığımız yatırımlara sahip çıkabilirler ne de tek somut iş üretebilirler. Biliyoruz. Milletimiz bu kısırlığa, bu altı boş vaatlere prim vermeyecektir. Milletimiz; bu dili uzunların sözüne itibar edilmezlerin, dikili ağaçları olmayanların sırtlarında kambura dönüştüreceği hizmet mahrumiyetine geçit vermeyecektir. Biz bugün verdiğimiz her sözü tutmanın bahtiyarlığını yaşarken; milletimiz ve İzmirli hemşerilerimiz de bunu görürken; ‘Hükümetten alacağımız var’ demek, hesap kitap bilmemektir. Başını kuma gömmektir. Bu şehri çeyrek asırdır yöneten CHP’nin sadece kendi başına tuttuğu bir şemsiye var. Hepsinin elinde bir nalıncı keseri var. Ne Türkiye ne arka sıradakiler ne de bu şehir umurlarında. İdeoloji siyaseti algı siyasetiyle top çevirmeye alışmışlar” şeklinde konuştu.

“CUMHUR İTTİFAKI TARİH YAZACAK”

20 sene içerisinde İzmir’e 222 milyar 676 milyon TL kamu yatırımı gerçekleştirildiğini hatırlatan Saygılı, “TOKİ aracılığıyla 30 binin üzerinde konut yaptık, hastaneler yaptık, statlar yaptık, gençlik merkezleri yaptık, tüneller yaptık, yollar yaptık. Eğitimden kültüre, sanayi ve teknolojiden tarım ve ormana her alanda İzmirli hemşerilerimizin ihtiyaçlarını karşıladık. Onların bütçelerini nereye harcadıkları muamma. Söyledikleri yalanlara inanmayın. Biz İzmirli depremzedelerin konutlarını daha 1 yıl olmadan teslim etmekte başladık, onların ortaya attığı kooperatif projesi muamma. Milletimiz, kimin eğri, kimin doğru, kimin fırsatçı, kimin iyi niyetli, kimin çalışkan, kimin gösteri ustası olduğunu görüyor. 15 Mayıs’ta eğriler, fırsatçılar ve gösteri ustaları gerekli cevabı alacak. Cumhur İttifakı; yine tarih yazacak. İzmir, kime yetki vereceğini çok iyi bilir. İzmir mührünü kendisine hizmet verecek seçenekten yani AK Parti’den, Cumhur İttifakı’ndan, Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullanacak” dedi.

“TEK YÜREK”

Azerbaycan’ın iktidar partisi olan Yeni Azerbaycan Partisi adına Ehliman Emiraslanov da bir konuşma yaptı.  Emiraslanov, “Ben bütün heyetim adına sizleri yürekten selamlıyorum. Aziz dostlar, kardeş Türkiye’de büyük bir deprem yaşadık. Bu depremi sadece Türkiye değil bütünüyle Türk dünyası, 10 milyonluk Azerbaycan halkı yaşadık. Azerbaycan halkı Türkiye’nin yanında oldu. Türkiye, Azerbaycan bir yürektir, bir yumruktur” ifadelerini kullandı.

“YEDİLİ KOALİSYON”

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan ise “2024’ün provasını 14 Mayıs 2023’te yapmak için toplandık. Onlar kuru hesaplarının hırslarının ihtiraslarının peşinde. Bu memlekete söyleyecekleri, gençler için dokunacakları hiçbir şey yok. Türkiye’de artık terörün uzantısı tek parti değil, biri HDP diğeri CHP.  İzmir’i çantada keklik görüyorlar, ceketimizi koysak seçiliriz diyorlar. Yazıklar olsun. 7’li koalisyon seçmen iradesini etkileyeceğini düşünüyor, bunu böyle olmadığını görecekler. Ama asıl rüyalarının uyandıkları zaman 14 Mayıs’ta AK parti Genel Merkezi’nin 2’nci katında Sayın Cumhurbaşkanımızın hitabını dinleyince olacak. Biz bu 7’li masaya hezimet yaşatacağız” dedi.

Liste hakkındaki tartışmalara dahil olan İnan, “Onlar utanmadan sıkılmadan gençlerin partisiyiz diyorlar. Ben listelere baktım. Bir AK Parti’nin bir de onların listelerine bakın. Listelerinde gençler yok. Gençleri kurdukları tiyatrolarda figüran olarak kullanmaktan başka istihdam ettikleri yer yok. Hamdolsun bizim gençlerimiz kaliteden anlıyor. Gençler, kendisini CHP’ye peşkeş geçen particiklere aldırış etmiyor” diye konuştu.

“İZMİR’İN HUZURUNDAYIZ”

Toplantıda Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu da yeni bir başlangıç yaptıklarını belirterek, “Bugün hep birlikte yeni bir başlangıç yapıyoruz. Bugün beraberce ‘Bismillah’ yapıyoruz. Türkiye için yarına el ele omuz omuza ‘Bismillah’ diyoruz. Bu ülkenin gençlerinin, kadınlarının, 85 milyonda hiçbir ayrım gözemeksizin kucaklamak için ‘Bismillah’ diyoruz. Sanayiden eğitime eğitimden altyapıya spora bu ülkenin şahlanışı için ‘Bismillah’ diyoruz. Bu vatanın bu milletin bölünme bütünlüğü ilelebet payidar kılmak için ‘Bismillah’ diyoruz. İzmir’in 30 ilçesiyle mahalleleriyle sokaklarıyla İzmir’in, İzmirlilerin yanındayız. Rabbim beraberliğimizi kardeşliğimizi daim kılsın. Bundan tam 21 yıl önce Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dendi. Davamızın lider, dünya lideri Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yeni bir dönem başladı. 21 yıldır Cumhurbaşkanımızın engin vizyonu onu ve güçlü liderliği ile ışığı insanlığı aydınlattı. Birilerinin hayal dahi edemeyeceği devrimleri sizlerin emrine sunduk. İnanın bizim teşkilatlarımızın dünyada hiçbir örneği yok. ‘Ya Allah bismillah’ dediğimiz bu süreçte yeni bir destanı yazmanın inancı içerisindeyiz. Bugün İzmir olarak davamızın mensubu siz değerli kardeşlerimizle yeni bir başlangıç yapıyoruz.  Biz birleri gibi gençleri sınıflara ayırmayız, tanımlamak için uğraşmayız. Biz gençlerle birlikte yol yürürüz. Bu yüzden gençlerle birlikte güzel İzmir’in huzurundayız. İzmir’in Türkiye’nin kaybedecek zamanı yok” açıklaması gerçekleştirdi.

“14 MAYIS VİRAJI ÇOK ELZEM”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, aday olmadığını yineleyerek çalışmalarına seçimden sonra da devam edeceğini söyledi. Dağ,  “Burada Yeni Azerbaycan Partisi milletvekillerinin burada konuşması yapması birilerini rahatsız ediyor. AK Parti kurulduğundan bu yana iktidarda var olduk. 25’inci dönemi sayarsak 6 dönem. 2006 yılında AK Parti’den gençlik kollarında görev aldım. Sonra, gençlik kolları başkanı oldum. Partimizin 3 dönem kuralını uygulamasını sonuna kadar savunan birisi olarak bugün bir aday olarak bulunmuyorum. 12 yıllık milletvekilliği dönemimin sonunda illa ki eksiğimiz olmuştur. 14 Mayıs virajı hem İzmir hem de Türkiye için çok elzem. Bu virajı hep birlikte almak ve ileriye dönük hedefleri koymak mecburiyetindeyiz. Ben yine Ödemiş’in köylerinde, Kirazın köylerince cadde cadde ev ev gezmeye devam edeceğiz” dedi.

‘KAOS İTTİFAKI’

Millet İttifakı’na da seslenen Dağ, “Siz Türkiye için kaos vaat ediyorsunuz. Biz sizin kaos vaadinize izin vermeyeceğiz. Mehmet Ali Çelebi neden AK parti sıralarına diye sorunların cevabı bu. CHP’liler Mehmet Ali Çelebi’ye ‘Kimlerle berabersin?’ derken kendilerine dönüp baksınlar. Kendileri kimlerle beraber? Seçim zamanında şimdiki belediye başkanının adaylığı açıklandığında bir parti aday çıkartmayıp destekleyeceğini söyledi. Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yüzlerce şikayet alıyoruz. Belediye kadrolarını birtakım örgütlerin alındığına dair. Bunu size bu ülkede yaptırmayız. Bu millet bunu yaptırmayacak. 14 Mayıs günü buradaki en doğru cevabı bu millet size verecektir. Bu süreç içerisinde acıkmak uyumak yorulmak yok. Her dakikamız saniyemiz çok kıymetli” diye konuştu.

 

(Y.K.)

Bakmadan Geçme