Seçimlerde Önde Olma İddiaları Sürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi’nin önde gelen isimlerinden Özgür Özel, yaptığı açıklamada anketlerde önde olduklarını ifade etmişti. Ardından...

Seçimlerde Önde Olma İddiaları Sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi’nin önde gelen isimlerinden Özgür Özel, yaptığı açıklamada anketlerde önde olduklarını ifade etmişti. Ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, anketlerle ilgili çarpıcı bir açıklama yaparak, “Seçimi birinci turda kazanacağımızdan eminiz. Önde olduğumuz bir gerçek. Son 10-15 gündeki trendde aradaki farkın açıldığını görüyoruz” dedi. 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimler için partiler, yaptırdıkları kamuoyu araştırmalarının sonuçlarını paylaşmaya devam ediyor.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in açıklamalarının ardından, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun anketlerde önde olduğu belirtildi. Özel, “Recep Tayyip Erdoğan, 43’lerde filan. Kemal Bey, 48-48.5’ta. Diğer iki adayın da biri 4, biri 2 alıyor” şeklinde konuştu. Bu açıklamanın ardından gözler, Cumhur İttifakı cephesine çevrildi.

Konuk olduğu bir programda anket çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Seçimi birinci turda kazanacağımızdan eminiz. Ankara’dan ve sokaklardan aldığımız geri bildirim bu işin ilk turda biteceği! İkinci tura bu işi bırakıp milletimizi yormanın anlamı yok. Milletimizin ferasetine güveniyoruz. Anket sonuçları da bunu gösteriyor, sürekli anket yapılıyor. Önde olduğumuz bir gerçek. Son 10-15 gündeki trendde aradaki farkın açıldığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

(M.A)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme