Sedef Kabaş Edremit Kitap Fuarı'ndaydı

Edremit Belediyesi'nin düzenlediği 6. Edremit Kitap Fuarı'nın 3. günü, sanat, bilim ve düşünce dolu anlara sahne oldu. Müzik dinletisiyle başladı, yazarlar, sanatçılar ve bilim insanlarıyla zenginleşti. Etkinlik boyunca paneller, söyleşiler ve imza günleri ile dolu dolu program izleyicilerle buluştu

6. Edremit Kitap Fuarı'nın üçüncü günü, Türk sanat müziği ses sanatçısı ve ud sanatçısı İsmail Hakkı Fencioğlu ile tamburi Özata Ayan’ın muhteşem ud ve tambur dinletisiyle başladı. Fuar ziyaretçileri, bu eşsiz müzik ziyafetiyle güne keyifli bir başlangıç yaptı. Sanatçılara, Belediye Meclis Üyeleri Erdal Can Özkoca ve Kemal Kaya Öztoprak tarafından takdim edildi.
 
Günün ikinci programında, İslam konusunda birçok kitap ve makale kaleme almış olan yazarlar Ayşe Sucu ve Cemil Kılıç, "Sözde dindarlık ve akıl tutulması" başlıklı bir panelde konuk oldu. Panelde, önceki dönem Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça'nın moderatörlüğünde, siyasal İslamcılığın son yıllardaki açmazları, cehaletin ve yobazlığın yarattığı tehlikeler derinlemesine tartışıldı. Cemil Kılıç, gerçek dindarlığın insan haklarına riayet etmek, bilimi ve aklı rehber edinmek ve sevgiyi ibadet kabul etmek olduğunu vurgularken, Ayşe Sucu, ahlaki, hukuki ve vicdani değerlere dayanmayan hiçbir şeyin dinen de doğru olmadığının altını çizdi. Panelin sonunda, Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci, konuklara teşekkür plaketlerini takdim etti ve genç dinleyicilere yazarların kitapları hediye edildi.
 
Fuarda sahne alan bir diğer isim, Kuzey Ege aşığı olarak bilinen sanatçı Gürgen Öz’dü. Kara komedi tarzında yaptığı eleştirilerle gündeme dair olayları, mantıksızlıkları ve zihniyet problemlerini ele alan Öz, izleyicilerle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Sanatın hayata etkisini kendine özgü üslubuyla anlatan Öz, son kitabı "Garip Bir Yer"den yola çıkarak "Gerçek kalmak, yalanlara inanmayı seçip kendinden vazgeçmemektir" dedi. Söyleşi sonrasında Öz’e, Belediye Meclis Üyesi Muammer Temiz tarafından teşekkür plaketi verildi.
 
Bilim dünyasının önemli isimlerinden Biyolog Prof. Dr. Ali Demirsoy fuarın en önemli konuklarından birisi idi. Evrim, doğa ve bilim üzerine birçok eseri bulunan Demirsoy, "Akıllı tasarım, evrimsel tasarım" konusunu ele aldı ve katılımcılara insanın kendi gerçekleriyle yüzleşmesi gerektiğini anlattı. Yoğun ilgi gören bu söyleşinin ardından, Demirsoy’a teşekkür plaketini Gömeç Belediye Başkanı Melih Bağcı ve Fuar Koordinatörü Necdet Saraç birlikte takdim etti.
 
Günün en çok ilgi gören söyleşilerinden biri de Gazeteci Sedef Kabaş’ın "Yandığın Ateş Yoluna Işık Olur" başlıklı konuşmasıydı. Kabaş, hayata nasıl meydan okuyabileceğimizi, güçlüklerden nasıl güçlü çıkabileceğimizi ve aydınlık, özgür bir geleceğin nasıl mümkün olabileceğini anlattı. Söyleşinin sonunda Kabaş’a, CHP Edremit İlçe Başkanı Av. Emin Yalçıntaş tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Ayrıca Kabaş, Belediye Başkanı Mehmet Ertaş ile birlikte dört kitabını, izleyiciler arasındaki üç kadın emekçiye ve bir emekli öğretmene hediye etti.
 
Günün son söyleşisi ise ünlü moda tasarımcısı Barbaros Şansal’a ayrılmıştı. Son kitabı "Prova Odası"nı okurlarıyla paylaşan Şansal, güncel olaylara da değindi. Şansal’a, söyleşinin sonunda Belediye Başkanı Mehmet Ertaş tarafından teşekkür plaketi verildi ve katılımcılara kitaplarından hediye etti.
 
Edremit Kitap Fuarı'nın üçüncü günü, sanattan bilime, edebiyattan toplumsal meselelerin derinlemesine irdelenmesine kadar birçok alanda zengin içeriklerle dolu dolu geçti. Katılımcılar, bir kez daha fuarın Edremit’in kültür ve sanat yaşamına katkısını yerinde gözlemleme fırsatı buldu.

Bakmadan Geçme