Seferihisar'da çocuk festivali

'Haklarımız Var!' temasıyla etkinlikler başlıyor.

Seferihisar Çocuk Belediyesi, Kültürel ve Ekolojik Hayatı Koruma Derneği (KültürEkoloji) iş birliğiyle 28 Eylül 2024 Cumartesi günü düzenlenecek Teos Çocuk KültürEkoloji Festivali’ne ev sahipliği yapacak. 6-11 yaş arası tüm çocukların davetli olduğu festivalde, çocukların öğrenme ve merak duygularını geliştirecek çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

Kültürel ve Ekolojik Hayatı Koruma Derneği (KültürEkoloji) ve Seferihisar Belediyesi ortaklığında düzenlenen CittaSlow Sunday günleri kapsamında bu yıl “Haklarımız Var!” temasıyla gerçekleştirilecek festival, çocukların sosyal, kültürel ve bilimsel alanlarda bilgi edinmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Festival, AB Sivil Düşün Programı'nın desteğiyle gerçekleşecek.

Farklı Atölye Çalışmaları

Seferihisar'da çocuk festivali

Festival boyunca, çocuklar için birçok farklı atölye çalışması sunulacak. Kültürel Miras, Astronomi, Evrim ve Bilim, Arkeoloji, Çocuk Hakları, Yaratıcı Müzik, Mikrobiyoloji, Ritim ve Doğa gibi konularda düzenlenecek atölyelerle çocukların eğlenirken öğrenmeleri sağlanacak. Ayrıca, festivalde Muzaffer İzgü ve Nâzım Hikmet hikâyeleriyle tanışma fırsatı bulacaklar.

Hayallerini Tasarlayacaklar

Seferihisar'da çocuk festivali

Festivalin bir diğer dikkat çekici etkinliği ise “Hayalimdeki Sakin Şehir için Afiş Tasarlıyorum” atölyesi olacak. Bu atölyede çocuklar, hayallerindeki Seferihisar’ı anlatan afişler tasarlayacak ve bu afişler, festival sonunda mini bir sergi ile katılımcılarla paylaşılacak. Afişler, bir sonraki festivalde de sergilenecek.

Katılım Detayları

Seferihisar'da çocuk festivali

6-11 yaş arası tüm çocukların davetli olduğu Teos Çocuk KültürEkoloji Festivali, Seferihisar Çocuk Belediyesi’nde gerçekleşecek. Katılımcılar, hem eğlenip hem de farklı konularda bilgi edinme fırsatı bulacaklar. Festivalin, çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlaması hedefleniyor.

Bakmadan Geçme