Seferihisar, Kurtuluş'u çifte konser ile kutladı

Yeni İzmir Gazetesinden Şaha Çimen’in haberine göre, 11 Eylül Seferihisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünde...

Seferihisar, Kurtuluş'u çifte konser ile kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni İzmir Gazetesinden Şaha Çimen’in haberine göre, 11 Eylül Seferihisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünde gündüz başlayan kutlamalar akşam 2 konserle devam etti. Kutlamalar çerçevesinde Zeynep İde ve Buray sahne aldı

11 Eylül günü Seferihisar Cumhuriyet Meydanında Seferihisar Atatürk Bando dinletisiyle başlayan kutlamalar, akşam saatinde ard arda iki konserle devam etti. Saat 20.00’da Seferihisar Pazar Yeri’nde önce şarkıcı Zeynep İde Seferihisarlılar ilea bir araya gelerek keyifli dakikalar yaşattı. Zeynep İde’nın bir saatlik konserinin hemen sonrasında Buray sahneye çıktı. Konseri sadece Seferihisarlılar değil civar ilçelerden gelen insanlar da izledi.

Haber

 

Konser sırasında Buray sevilen şarkılarının yanı sıra Seferihisar’ın kurtuluşu döneminde mücadele eden şehitler için de türküler seslendirdi.

Haber

‘ÇİÇEKLER SİZSİNİZ’

Renkli görüntülerin yaşandığı Seferihisar’da halk kurtuluşu bayraklarla, alkışlarla kutladı. Konser sonrasında sahneye çıkan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, 101 yıl önce Mustafa Kemal Paşa ve Anadolu halkı, emperyalistleri sizin topunuz tüfeğiniz silahınız varsa bizim de vatan millet sevdamız var. Bu millet sizin sömürgenizi olarak yaşamayacak diyerek son sözü söyledi. O günden beri hiçbir kimse bu millete en uzatmaya cesaret edemedi. Atatürk ve silah arkadaşları Türk milletine bir miras bırakmak için ölümü bile göze aldı. Neydi o miras biliyor musunuz? Laiklikti, eşitlikti, demokrasiydi. Bilimin ışığıydı. Bağımsızlıktı. O miras cumhuriyetti. Tüm dünyaya karşı tek yürek olduysak bugün de yarın da bu milletin evlatları olarak, hep beraber olacağız. Atatürk’ün Türk milletine inandığı gibi, birbirimize inanacağız. Bugün nereliyim diye sorulduğunda Seferihisarlıyım Tokatlıyım Ağrılıyım Aydınlıyım diyebiliyorsak, şu anda ellerimizde şanlı bayrağı sallarken gururlanıyorsak, işte bu kutsal mücadele sayesindedir. Bunu hiç unutmayalım. İzmir’in dağlarında açan çiçekler bu milletin aziz evlatları yani sizlersiniz. Bu dağlarda sonsuza kadar çiçek açtıracağız. Kurtuluşumuzu binlerce yıl kutlayacağız. Seferihisar’ımızın kurtuluşu kutlu olsun. Özgürlüğümüz bağımsızlığımız daim olsun. Seneye hep birlikte bu coşkuyu yine birlikte yaşamak üzere görüşeceğiz” dedi.

Haber

İsmail Yetişkin’in konuşmasının hemen sonrasında Seferihisarlılarla buluşan şarkıcı Buray’a hem çiçek hem de hediye takdim etti.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme