• Haberler
  • Gündem
  • Seferihisar Sığacık otobüsü bozuk, vatandaş mağdur

Seferihisar Sığacık otobüsü bozuk, vatandaş mağdur

Yeni İzmir Gazetesi’nden Şaha Çimen’in haberine göre Seferihisar Sığacık hattında çalışan 640 nolu ESHOT otobüsünün devamlı...

Yeni İzmir Gazetesi’nden Şaha Çimen’in haberine göre Seferihisar Sığacık hattında çalışan 640 nolu ESHOT otobüsünün devamlı bozulmasına vatandaşlar isyan etti. 7 ay önce İstanbul’dan İzmir’e taşınan Serdar Öztürk, “Seferihisar İzmir’in tatil beldesi. Burasını Cumhuriyet Halk Partili bir belediye yönetiyor. Buraya yazın Türkiye’nin dört yanından insanlar tatil için geliyor” diyen Serdar Öztürk, devamında şunları söyledi: “İstanbul’dan İzmir’e geldiğimde buraya aşık olmuştum. Burada yaşadıktan sonra belediyeciliğin çok geride kaldığını fark ettim. Belediyeciliğin çok geride kalması benim kafamda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. Sadece bende değil. Buraya gelen birçok insan da bu durumu yaşıyor. İnsanlar söylüyorlar CHP’nin elinde olan bir belediye bu halde ise biz iktidarın nasıl bunlara verelim gibi söylemlerde bulunuyorlar. Bu zihniyet böyle devam ettikçe Biz CHP olarak hiçbir seçimi kazanamayız.”

Haber

Serdar Öztürk

“ÇÖZÜM BULSUNLAR”

Günlerdir Seferihisar – Sığacık’a ait olan 640 nolu otobüsün arızalı olduğunu belriten Serdar Öztürk, arızalı otobüsün vatandaşın problemi olmadığını ve eğer bir otobüs arızalıysa bunun yerine başka bir otobüs konması gerektiğini ifade etti.

Otobüs saatinden çok önce çıkmasına rağmen yaklaşık bir saat boyunca otobüs beklediğini anlatan Serdar Öztürk Şöyle devam etti:

“10 dakikada bir Seferihisar – Fahrettin Altay otobüsü geliyor. 45 dakika oldu bekliyoruz. Seferihisar Sığacık otobüsleri yok .Bu nasıl bir plansızlıktır .Bu nasıl bir idareciliktir. Her 10 dakikada bir 3 tane İzmir  otobüsü geçiyor. Böyle şeyler İzmir gibi bir şehir için çok mantıklı gelmiyor. Ciddi problemler bunlar. Ben bunları Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesi olarak söylüyorum. Seçimlerde partide aktif olarak çalışan bir birey olarak söylüyorum .Bunlar İzmir’e yakışan hareketler”

Haber

Nurettin Türkay

“SEFERLER EKSİK”

Sığacık Güneş Köy’de ikamet ettiğini söyleyen ve haftanın 3 günü Seferisar’a ekmek ve gazete ihtiyaçlarını almak için gidip geldiğini ifade eden Nurettin Türkay, “Seferihisar Sığacık gidiş gelişlerimize internette yayınlanan otobüs saatlerini gün içinde en az 2 otobüs eksik kalıyor. Durakta yarım saatten br saate kadar beklediğimiz günler oluyor. Biz bunun nedenini sorduğunda otobüsün arızalı olduğu söyleniyor genelde. Bunun için yetkili birimleri aradığımızda telefonlara cevap alamıyoruz. Herkes istediği gibi kafasına göre hareket ediyor burada. Bir de minibüsler kazansın diye otobüslerin geç geldiği söyleniyor. Geç geldikleri için de biz normal saatin çok üstesinde bu sıcakta durakta bekliyoruz.”

Haber

Ayşe Sarıca

“ŞİKAYETLERE CEVAP YOK”

 Kalp rahatsızlığı olduğunu söyleyen Ayşe Sarıca Seferihisar’dan Sığcak’a giden 640 nolu otobüsün son zamanlarda zaman vaktinde gelmediğini ifade etti.

Şikayet ettiklerinde de yetkili mercilere ulaşamadıklarını belirten Ayşe Sarıca devamında şunları söyledi: “Şu anda durakta oturanlar olarak hepimiz yaşlıyız ve nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Bu otobüsler en az 15 günden beri böyle. Otobüs var, otobüsle alakalı bir sıkıntımız yok ama arızalı araçlar olduğu için biz burada bu araçları beklemek durumunda kalıyoruz. Seferihisar Sığacık’a giden 640 nolu hatta bozuk arabalar veriyorlar. Eski arabalar veriyorlar yani ve bunlar yolda kalıyorlar. Sık sık arızalanıyorlar. Hele yazın çok gelenlerimiz oluyor otobüs yere vura vura gidiyor”

Haber Merkezi

Özel Haber

Bakmadan Geçme