Seferihisar Ulamış Köyü'nde lezzet şöleni

Seferihisar'ın geleneksel lezzetleri olan Ata Ekmeği ve Armola peyniri, Ulamış'ta ziyaretçilere unutulmaz bir lezzet şöleni yaşattı.

Seferihisar Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Ulamış Köyü Ata Ekmeği ve Armola Pazarı, bu yıl da büyük ilgi gördü.

ULAMIŞ KÖYÜ'NDE GELENEKSEL ŞÖLEN

Ulamış Mahallesi'nde kurulan üretici pazarları, misafirlerin yoğun ilgisini çekerken, etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Seferihisar Belediye Bandosu eşliğinde başlayan şölen, tiyatro oyunları, ritim gösterileri ve dans şovlarıyla devam etti, ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı.

SEFERİHİSAR'IN YÜZ AKI: KARAKILÇIK BUĞDAYI TESCİLLENDİ

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisar’ın markası haline gelen Topan Karakılçık Buğdayı'nın coğrafi işaret aldığını duyurdu. Yetişkin, “Atalarımızın bize mirası olan karakılçık buğdayı ve geleneksel Armola peynirinin bereketini kutluyoruz. Karakılçık buğdayı ile Seferihisar’a bereket getirdik. Şimdi de bu değerimizi coğrafi işaretle tescilledik. Tüm Seferihisar halkına hayırlı olsun” dedi.

ÜRETİCİ PAZARLARI VE COŞKULU ETKİNLİKLER

Köy meydanına kurulan üretici pazarlarında Seferihisar’a özgü yerel ürünler sergilendi. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Belediye Başkan Yardımcıları Nuriye Hepterlikçi ve Gökhan Pehlivan, CHP İlçe Başkanı Rahmi Tezel Çınar ve Ulamış Mahalle Muhtarı Kadir Girginer, stantları ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. 

Şenlik havasında geçen pazar, Ulamış Köy Tiyatrosu, Dilek Güney Ritim Grubu, Cavit Ata ve Orkestrası ile Rebetos Dans Akademisi'nin göz kamaştıran gösterileriyle sona erdi.
 

Bakmadan Geçme