Seferihisar'da Emekçiler 1 Mayısı Coşkuyla Kutladı

Yeni İzmir gazetesinden Şaha Çimen'in özel haberine göre, Seferihisarlı onlarca yurttaş var olan ekonomik kriz, hayat...

Seferihisar'da Emekçiler 1 Mayısı Coşkuyla Kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni İzmir gazetesinden Şaha Çimen’in özel haberine göre, Seferihisarlı onlarca yurttaş var olan ekonomik kriz, hayat pahalılığı ve yoksulluğa ses çıkarırken var olan zamlara isyan etti.

Sabahın erken saatlerinde Seferihisar’ın Pazar yerinde toplanan halk, Seferihisar Cumhuriyet Meydanına doğru yürüdü.

İşçinin ve Emekçinin Bayramında Seferihisar’ın Belediye Başkanı İsmail Yetişkin yürüyüşün ön sırasından Seferihisarlı yurttaşlara eşlik etti.

Seferihisar’da düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramına sendikalar, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri katılım sağladı. Gruplar halinde Cumhuriyet Meydanına yapılan yürüyüşe DİSK Genel İş, Tüm Emekçiler Sendikası, Eğitim Sen, SEHADER, Seferihisar Demokrasi Platformu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Halk Evleri’nin yanı sıra TİP, CHP, Yeşil Sol, DEVA Partisi, Gelecek Partisi gibi siyasi partiler de vardı.

Seferihisarlı yurttaşlar ellerinde bayraklarla, pankartlarla, davul ve zurna eşliğinde “Kurtuluş yok ya hep beraber ya hiç birimiz, Gün gelecek devran dönecek AKP Halka hesap verecek, Çetelere değil, eğitime bütçe, Yaşasın hakların kardeşliği” gibi çeşitli sloganlar eşliğinde yürüdüler.

Haber

“Kuru Soğana Muhtaç Olduğumuz Bir Süreçteyiz”

Seferihisar Cumhuriyet Meydanına sloganlar eşlinde yürüyen vatandaşlar 1 Mayıs açıklamasını yine Cumhuriyet Meydanında dinledir. İşçiler adına Genel İş Sendikası açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada “ Zamlar alım gücündeki hayatı yaşanılmaz kılınıyor. Başta kadın emekçiler olmak üzere tüm emekçilere gittikçe daha güvencesiz bir çalışma yaşamı dayatılıyor. Ülkemiz her alanda güvencesizler cumhuriyeti haline geldi. Kadın işsizliğine güvencesiz, kayıt dışı ortamlarında taciz, şiddet ve mobbing her geçen gün artıyor.  İşsizlik aldı başını gidiyor. Hiçbir dönemde olmadığı kadar yurt dışına beyin göçü yaşanıyor. Her şeye zam gelirken artmayan, yerinde sayan tek şey bizim maaşlarımız. Bereket fışkıran topraklarımızda tarım, çiftçili, besicilik adım adım bitirildi. Sanayiden sonra tarımda da bu iktidar döneminde bu sermayeye bağımlı hale getirildik. Ciddi bir iktidar kriziyle karşı karşıyayız. Gerçekten de yiğidin kuru soğana muhtaç olduğu bir süreçteyiz. Yoldaşlar bizden alınan vergiler savunma ve güvenlik adı altında silahlanmaya, teşvik ve vergi affı olarak sermayeye dönüşmektedir. Kürt sorununda çözümsüzlük ve imha siyasetiyle kendi bekalarını garantiye almayı hedefliyorlar. Rant ve sömürü düzeni devam etsin istiyorlar. Çıkarlarını korumak için karanlık odaklar, militarist yapılar hep olsun istiyorlar. Aynı amacı güdenler seçime giderken de en faşizan en gerici ittifak çatısı altında birleştiler. Yoldaşlar, dostlar, emekçiler sabrımız tükendi. Artık böyle gitmez dedik. Gerçekten de gitmiyor. Eşitlik, özgürlük, adalet, barış, demokrasi ve laiklik için artık yeter diyoruz. Gün şikâyet etme günü değil. Bu düzen ya değişecek ya değişecek” denildi.

Haber

Seferihisarlılar işçi bayramında depremzedeleri unutulmadı. Depremzedelerin hesabı sorulacak şeklinde çeşitli sloganlar da atıldı. Çalışma sırasında hayatını kaybeden işçiler için önce 1 dakikalık saygı duruşu ardından da istiklal marşı okundu.

Konuşmanın ardında Seferihisarlı yurttaşlar şarkılar ve türküler eşlinde halaylar çekerek 1 Mayıs Bayramlarını coşkuyla kutladılar.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme