Seferihisar'da Tohum Takas Şenliği Düzenlenecek

Şaha ÇİMEN-Yeni İzmir/ İlk olarak 2011 yılında Tohum Takas Şenliğini düzenleyen ve Türkiye'ye yayılmasına öncülük eden...

Seferihisar'da Tohum Takas Şenliği Düzenlenecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şaha ÇİMEN-Yeni İzmir/ İlk olarak 2011 yılında Tohum Takas Şenliğini düzenleyen ve Türkiye’ye yayılmasına öncülük eden Seferihisar Belediyesi, ataklık tohum mirasına bu yıl da sahip çıkarak Yerel Tohum Takas Şenliğini İzmirlilerle buluşturacak.

Yerel Tohum Takas Şenliği 6 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’da Seferihisar Ürkmez Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Yerel Tohum Takas Şenliği hakkında açıklama yapan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Yerel Tohum Takas ve Bahar Bayramı’nda buluşuyoruz. Atalık tohumlarımızın koruyucuları dedelerimizin, ninelerimizin bizlere bıraktığı tohum mirasını yaşatmaya devam ediyoruz. 6 Mayıs Cumartesi günü tüm hemşerilerimizi Ürkmez’ e bekleriz” diyerek vatandaşı şenliğe davet etti.

Türkiye’nin her tarafından ataklık tohumların buluşacağı etkinlikte, binlerce fidan dağıtılarak ataklık tohumların üretime katılması sağlanarak tohumlar korunacak.

Seferihisar Belediyesi’nin 6 Mayıs’ta Ürkmez Meydanında gerçekleştireceği Yerel Tohum Takas ve Bahar Bayramında şarkıcı Melek Mosso da konser verecek.

(A.Ö)

Haber Merkezi

 

 

Bakmadan Geçme