• Haberler
  • Yerel
  • Sefiloğlu ve Karadağ mezarları başında anıldı

Sefiloğlu ve Karadağ mezarları başında anıldı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi, Aytaç Sefiloğlu için mezarı başında anma töreni...

Sefiloğlu ve Karadağ mezarları başında anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi, Aytaç Sefiloğlu için mezarı başında anma töreni düzenledi. Törene İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şube Başkanı Murat Demircan, Aytaç Sefiloğlu’nun eşi Macit Sefiloğlu ve kızı Dilan Sefiloğlu ile meslektaşları katıldı.

“BASININ AYTAÇ ABLASI”

Dilek Gappi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Aytaç Sefiloğlu’nu büyük bir özlemle andıklarını söyledi ve “Aytaç Sefiloğlu’nun bıraktığı mesleki sembolleri anıyoruz. Bunların birincisi dürüst gazetecilik. Aytaç Sefiloğlu gerçekten bizlerin gazeteciliğe başladığı dönemlerde dürüst gazeteciliğin liderlerinden biriydi” dedi. Aytaç Sefiloğlu’nun arkadaşlarını ve dostlarını korumak için mücadele ettiğini de kaydeden Gappi, “Aytaç Sefiloğlu, gerek gazetecilik yaptığı dönemde, gerekse basın müşavirliği yaptığı dönemde genç gazetecilerle yakından ilgilenerek onlara ilgi göstererek bilgi birikimini aktarırdı. Bunun için de Aytaç Abla olarak anılmaya devam ediyor” diye konuştu.

“ADLARI YAŞATILIYOR”

EMD İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan ise meslektaşlarının Aytaç abla dediği Aytaç Sefiloğlu ile çalışmanın kendi jenerasyonu için bir ayrıcalık olduğunu belirtti. Demircan, “Bizler bu çalışma süremizin çok daha uzun olmasını beklerdik fakat amansız hastalık nedeniyle genç yaşta aramızdan ayrıldı. Eğer kendisi yaşıyor olsaydı gazetecilik etiği ve habercilik konularında genç arkadaşlarımıza çok önemli kazanımlar sağlayacak yapıdaydı. Keşke bizden sonraki jenerasyonda Aytaç ablayı tanıyıp onunla çalışma imkanı bulsaydı” dedi. Demircan ayrıca EBSO’ya teşekkür ederek, her yıl düzenlenen Aytaç Sefiloğlu Gazetecilik Yarışması ile ‘Aytaç abla’nın adının yaşatılmasına devam edilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

HABER MERKEZİ 

(E.S.)

Bakmadan Geçme