• Haberler
  • Genel
  • ŞEHİR HASTANESİ 7 KEZ ERTELENDİ, AK PARTİLİ SÜREKLİ NORMALLEŞTİRDİ

ŞEHİR HASTANESİ 7 KEZ ERTELENDİ, AK PARTİLİ SÜREKLİ NORMALLEŞTİRDİ

10 yılda 7 kez ertelenen Bayraklı Şehir Hastanesi'nin açılışı ile ilgili gelen tepkilere AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'den 'Belli ki alışık değiller' yanıtı geldi.

ŞEHİR HASTANESİ 7 KEZ ERTELENDİ, AK PARTİLİ SÜREKLİ NORMALLEŞTİRDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 17 Şubat İzmir programında yer alan Bayraklı Şehir Hastanesi’nin açılışı, inşaatının bitmediği gerekçesiyle bir kez daha ertelendi. Hastane açılışı 10 yılda 7’nci kez ertelenmiş oldu. Muhalefetten konuya gelen tepkiler çığ gibi büyürken AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, açılışın tekrar ertelenmesini normalleştirerek, “Türkiye’nin dördüncü büyüğü olacak dev bir yatırımın açılışındaki ertelemeyi gündem yapmanın arkasında ancak art niyet olabilir. Belli ki alışık değiller” dedi.

Sürekli ayrıca, topu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne atarak meslek odalarına da tepki gösterdi.

‘ART NİYET’

Sürekli, Bayraklı Şehir Hastanesi ile ilgili yaptığı eleştirilerde hem CHP’yi hem de meslek odalarını suçlarken “İzmir, bunca iş bilmezin yönetiminde. Başladığını bitiremeyen, elini attığını kurutan bir yerel idare var. Ama meslek odalarının hedefi yine hükümetTürkiye’nin dördüncü büyüğü olacak dev bir yatırımın açılışındaki ertelemeyi gündem yapmanın arkasında ancak art niyet olabilir. Belli ki alışık değiller” dedi.

‘ADİL OLUN’

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir’e yapılan sağlık yatırımlarına dikkat çekti. Sürekli, Hükümet’in Bayraklı Şehir Hastanesi başta olmak üzere 28 hastane, bin 499 1’inci Basamak Sağlık Hizmetleri Birimi yaptığını kaydederek,“Torbalı, Urla, Tire, Menemen, Aliağa, Bergama, Çiğli, Kemalpaşa, Bayındır, Karaburun, Kiraz ve Seferihisar olmak üzere neredeyse tüm ilçelere modern devlet hastaneleri kazandırıldı” diye konuştu.

Sürekli daha sonra 10 yıldır bir türlü hizmete giremeyen Bayraklı Şehir Hastanesi ile ilgili övgülerde bulundu. Toplamda 53 ameliyathane, 302 poliklinik odası, 374 yataklı yoğun bakım ünitesi, 48 yataklı mahkûm servisiyle birlikte toplam 2 bin 60 yatak bulunacağını aktaran Sürekli,“Kamu-özel iş birliğinde 1 milyar 600 milyonluk dev bir yatırım. Günde 12 bin hastaya hizmet verecek. Bin 475 sağlık personeli istihdam edilecek. Hastanede ayrıca 5 bin araçlık otopark ve ambulans helikopterlerin iniş yapabilmesi için heliportlar bulunacak. İzmir tarihinde böyle sağlık yatırımları görmedi. Bu başarıyı desteklemek yerine kösteklemeye çalışanlara sesleniyorum, adil olun” ifadelerini kullandı.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan Sürekli, “200 kişilik öğrenci yurdunu 15 yılda hayata geçiremeyenler mi? Yoksa böyle dev bir sağlık kampüsü projesi mi hedefe koyulmalı” açıklamasını yaptı.

 

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme