• Haberler
  • Gündem
  • Şehit Aileleri Ramazan Bayramı’nda Edirnekapı Şehitliği’ni ziyaret etti

Şehit Aileleri Ramazan Bayramı’nda Edirnekapı Şehitliği’ni ziyaret etti

Edirnekapı Şehitliği’nde Ramazan Bayramı’nda Şehitlerin Anısına Ziyaret Şehit aileleri, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Edirnekapı Şehitliği’ni ziyaret...

Şehit Aileleri Ramazan Bayramı’nda Edirnekapı Şehitliği’ni ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirnekapı Şehitliği’nde Ramazan Bayramı’nda Şehitlerin Anısına Ziyaret
Şehit aileleri, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Edirnekapı Şehitliği’ni ziyaret ederek şehitlerin kabirleri başında Kuran-ı Kerim okudu ve dualar etti. Şehit yakınları, kabirleri ziyaret ederek su döküp, temizledi ve çiçeklerle Türk bayrakları bıraktı.
“Bizim için her bayram üzüntülü bayram”
Şehit annesi Neriman Taş, “Her bayram bizim için üzüntülü bayram. Bayramın ne zaman geldiğini, nasıl geçtiğini bile bilmiyoruz. Oğlum ve yeğenim burada yatıyor. Allah bu acıyı kimseye göstermesin” dedi.
“Boynumuz bükük”
Başka bir şehit annesi Ayşe Kılıç, “Sabah kalktık, ilk işimiz onların evini burayı ziyaret etmek, buraya gelmek. Ne yapalım başka? Boynumuz bükük. Her bayram böyle buruk geçiyor” diye konuştu.
“Unutmamamız lazım”
Mezar başında dua eden Yavuz Kaya, “Bizim ailemizde şehit yok ama hepsi bizim şehidimiz. Her bayram düzenli olarak buraya geliyorum, Kuran-ı Kerim okuyup, dua ediyorum. Çocuklarımızı da yanımızda getiriyorum. Bu bayrak dalgalanıyorsa burada yatanlar sayesinde, unutmamamız lazım. Biz de elimizden geldiği kadar her bayram geliyoruz” şeklinde konuştu.

(M.A)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme