Şehit ailelerine anlamlı ziyaret

Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla şehit ailelerini unutmadı ve anlamlı ziyaretlerde bulundu.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünde şehit ailelerine özel bir anlam yükleyerek, onların yanında olduğunu gösterdi. Başkan Türkmen, 1992 yılında Şırnak'ta şehit düşen Er Hasan Alkan, 1997 yılında Bingöl'de şehit olan Uzman Çavuş Ramazan Salbaş, 2007 yılında Tunceli'de şehit düşen Er İlhan Sağlam ve yine 1992'de Şırnak'ta şehit olan Piyade Er Mustafa Alphan'ın ailelerini evlerinde ziyaret etti.

Başkan Türkmen, ziyaretler sırasında şehit ailelerine Türk Bayrağı işlemeli özel bir plaket takdim ederek, şehitlerin hatırasını onurlandırdı. Ziyaretlerin ardından Kemalpaşa Cennet Bahçesi Kabristanı’na geçen Türkmen, burada bulunan şehitlikte dua ederek, şehitlerin kabirlerine çiçek bıraktı.

Şehit ailelerine anlamlı ziyaret

Şehit Aileleri ile Duygusal Anlar

Şehit ailelerine anlamlı ziyaretZiyaretler sırasında duygusal anlar yaşandı. Başkan Türkmen, şehit aileleriyle bir araya gelerek, onların acılarını ve evlatlarının hatıralarını paylaştı. Şehit aileleri, yaklaşık 30 yıldır ilk kez bir belediye başkanının kendilerini ziyaret ettiğini belirterek, bu ziyaretin kendileri için büyük bir anlam taşıdığını dile getirdiler.

"Şehit Aileleri Bizim Emanetimizdir"

Şehit ailelerine anlamlı ziyaretBaşkan Mehmet Türkmen, şehit ailelerinin her zaman yanında olduklarını ve onları yalnız bırakmayacaklarını vurguladı. "Bugün bizler 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı hep birlikte kutlayabiliyor ve bu ülkede güven içerisinde yaşıyorsak, kuşkusuz vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığımız uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin sayesindedir. Şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak ve ailelerimizin yanında olmak bizim için önemli bir görevdir," dedi.

Türkmen, şehit ailelerine yapılan ziyaretlerin süreceğini belirterek, bu görev için yeni bir ekip kuracaklarını ve bu ekibin ailelerle sürekli temasta olacağını ifade etti. "Onları bir gün değil, her gün hatırlayacağız. Şehit ailelerimiz bize emanettir. Vatan için gözünü kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.


 

Bakmadan Geçme