• Haberler
  • Ekonomi
  • Sektör temsilcileri buluştu: İzmir MARBLE 2025'e hazırlığına başladı

Sektör temsilcileri buluştu: İzmir MARBLE 2025'e hazırlığına başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, doğal taş sektöründeki en önemli buluşmalardan biri olan 30. MARBLE İZMİR-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı öncesinde sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

9-12 Nisan 2025 tarihlerinde Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek etkinlik için MARBLE İZMİR 2025 Danışma Kurulu Toplantısı düzenlendi.

Toplantıda Sektör Temsilcileriyle Görüşmeler

Toplantıya, Tüm Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Başkanı Hanifi Şimşek, Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz gibi önemli isimler katıldı. Başkan Tugay, sektörün ihtiyaçlarını dinleyerek, üzerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduğunu vurguladı: “Benim üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazırım ama o da Danışma Kuruluyla beraber olgunlaşacak.”

Sektör temsilcileri buluştu: İzmir MARBLE 2025'e hazırlığına başladı

Heykel Sempozyumu ile Katkı Sağlanacak

Başkan Tugay, toplantıda yaptığı konuşmada, Heykel Sempozyumu'nun şehre önemli katkı sağlayacağına değindi. Sempozyumun fuar ile birleşmesinin etkinliğe renk katacağını düşündüğünü belirtti.

Sektör temsilcileri buluştu: İzmir MARBLE 2025'e hazırlığına başladı

Yeni Yollar ve Altyapı Çalışmaları

Sektörün taşıma, nakliye ve park yeri gibi taleplerine de değinen Tugay, yeni yollar açma çalışmaları yürütüldüğünü ifade etti. Fuarın giriş ve çıkışlarına katkı sağlayacak bağlantı yolları üzerinde çalıştıklarını belirten Tugay, “MARBLE'a yetişsin diye ekstra çaba gösteriyoruz,” dedi.

Yabancı Katılımın Önemi

Toplantıda, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlı Alıcı, Amerika’dan mimar ve iç mimarlarla işbirliği yapma planlarını aktardı. Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz, yabancı katılımın önemine vurgu yaparak Yunanistan ve Kanada'nın potansiyel olarak önemli ülkeler olduğunu belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30. MARBLE İZMİR Fuarı için hazırlıklarını sürdürerek, sektör temsilcileriyle işbirliği yapmayı ve fuarın uluslararası düzeyde katılımını artırmayı hedefliyor. Başkan Tugay'ın desteğiyle yürütülecek çalışmaların, fuarın başarısına önemli katkılarda bulunması bekleniyor.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi

 

Bakmadan Geçme