Çamaşırhane ile istihdama katkı

Efes Selçuk Belediyesi tarafından 14 Mayıs Mahallesi'nde sosyal bir hizmet olarak hayata geçirilen çamaşırhane projesi kurumsal tasarrufa ve bölgede kadın istihdamına katkı sunuyor.

Çamaşırhane ile istihdama katkı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çamaşırhaneye yakın yerlerde ikamet eden kadınların çalışmasıyla kadın istihdamı artıyor. Kentte hizmet veren otel, restoran gibi işletmelerin çamaşırlarının kent içinde yıkanmasıyla kent ekonomisine de katkı sağlanıyor.

Efes Proje Yönetimi Şirketi Koordinatörü Aslı Kurtay çamaşırhanenin bir talepten doğduğunu belirterek; “Bu alan daha önce Efes Selçuk Belediyesi’ne ait atıl bir alandı. Tadilatı bittikten sonra doğan ihtiyaç doğrultusunda bu alanı çamaşırhane olarak kullanmaya karar verdik. Bu konuda özellikle hem kendi işletmelerimizden hem de dışarıdaki işletmelerden bir talep vardı. O talebi en iyi şekilde değerlendirebileceğimiz alanın burası olduğuna karar verdik. 2022 yılının son aylarında tadilata başladığımız yeri 2023’ün ilk günü temiz bir başlangıçla çamaşırhane olarak halkımızın hizmetine sunduk” dedi.

 

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme