Selçuk Efes Kent Belleği'nde resim sergisi

Selçuk Efes Kent Belleği, arkeolog ve ressam Bora Eşiz'in beşinci kez sergilediği 'Mitoloji ve Kadın' adlı resim sergisine ev sahipliği yaptı.

Sergide, antik çağın ölümlü ve ölümsüz kadın karakterlerinden ilham alan eserler sanatseverlerin büyük beğenisini topladı.

Selçuk Efes Kent Belleği'nde resim sergisi

Arkeolog ve ressam Bora Eşiz, sergiyi ziyaret eden sanatseverlere her bir tablonun arkasındaki mitolojik hikayeleri ayrıntılarıyla anlatarak izleyicilerin eserlerle daha derin bir bağ kurmasını sağladı. Eserlerinde, Antik Yunan mitolojisindeki kadın karakterleri özgün bir yorumla resmeden Eşiz, aynı zamanda Anadolu’nun zengin kültürel mirasına ait mitolojik kadın figürlerine de yer verdi. Sergideki tablolar, tanrıçalar ve mitolojik kadınların ifade ettiği kavramları, bu karakterlerin yer aldığı olaylar, mekanlar ve kişilere dair bağlantıları, dönemin sikkeleri ve vazo tasvirleriyle birleştirerek izleyicilere aktarmayı hedefledi. Ayrıca, bu karakterlerin taktıkları takılar ve yaşadıkları döneme ait arkeolojik bulgularla kadın figürlerinin dönemiyle olan bağı somut bir şekilde ortaya kondu.

Selçuk Efes Kent Belleği'nde resim sergisi

Serginin açılışında konuşan Selçuk Efes Kent Belleği sorumlusu Tolga Mert, böylesine özel bir sergiye ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek Bora Eşiz’e teşekkür etti. Mert, Efes Selçuk’un simgesi olan Artemis heykelini Eşiz’e takdim etti.

"Mitoloji ve Kadın" resim sergisi, 28 Eylül tarihine kadar Selçuk Efes Kent Belleği’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Bakmadan Geçme