• Haberler
  • Genel
  • Selçuk Eşref Arna’da 11 bin metrekarelik yol çalışması

Selçuk Eşref Arna’da 11 bin metrekarelik yol çalışması

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Eşref Arna Caddesi’nde başlatılan yol yenileme çalışmalarını...

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Eşref Arna Caddesi’nde başlatılan yol yenileme çalışmalarını bizzat yerinde inceledi ve vatandaşları sosyal medya üzerinden canlı yayınla bilgilendirdi.

Başkan Sengel, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içinde yürütülen çalışmaların üç aşamada tamamlanacağını, toplamda 11 bin metrekarelik bir alanın yenileneceğini duyurdu. Eşref Arna Caddesi’nin uzun bir cadde olduğunu ve uzun süredir yenileme gereksinimi bulunduğunu belirten Sengel, mevcut kaldırımlarda yaşanan sorunlara da dikkat çekti.

“KALDIRIMLARINDA SIKINTI OLAN BİR CADDEYDİ”

Başkan Sengel, geçmiş dönemde yapılan ihale sürecinde Eşref Arna Caddesi’nin dahil edilmediğini ancak daha sonra yenileme kararı alındığını ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına desteklerinden ötürü teşekkür eden Başkan Sengel, yol yenileme projelerinin Cumhuriyet Mahallesi sakinlerine rahat bir nefes aldıracağını vurgulayarak, “Eşref Arna Caddesi, uzun zamandan beri istenen ve aynı zamanda araçların geçerken zorluk yaşadığı, mevcut olan bazı kaldırımlarında sıkıntı olan bir caddeydi. Eşref Arna Caddesi çok da uzun bir cadde. Eski hal binalarının olduğu yere kadar giden ve üç etapta halledeceğimiz bir noktadayız. Geçen dönem içerisinde Cumhuriyet Mahallesi’nin ihalesine çıktığımızda Eşref Arna Caddesi’ni ihalenin içerisine dahil etmemiştik. Çünkü daha sonrasında yapılacağını düşünmüştük. Bu noktada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin emekçilerine ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay’a, bu konuda bizimle birlikte hareket ettikleri ve 11 bin metrekare büyüklüğündeki bu caddeyi yaptıkları için teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

“MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞACAK”

Cumhuriyet Mahallesi Eşref Arna Caddesi’nde yapılacak olan yenileme çalışmalarının, hem araç geçişini kolaylaştıracağını hem de caddenin estetik görüntüsünü iyileştireceğini belirten Başkan Sengel, projenin tamamlanmasıyla bölgenin daha modern bir görünüme kavuşacağını söyledi.

Başkan Sengel’in canlı yayında yaptığı açıklamalar ve incelemeler sonrası, çalışmaların hızla devam edeceği ve planlanan süreç içinde tamamlanacağı bilgisi paylaşıldı.

LEYLA BİLGİ

 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme