Selçuk Yaşar’a İzmir’in vedası

Yaşar Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Beşikçioğlu Camii'nde düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı

Selçuk Yaşar’a İzmir’in vedası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

98 yaşında hayatını kaybeden Yaşar Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Karşıyaka Beşikçioğlu Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Soğukkuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Duayen sanayici Yaşar’ın cenaze törenine; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Karşıyaka’nın futbol, basketbol ve voleybol takımlarının sporcuları, Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı katıldı. Merhum Selçuk Yaşar’ın kızları Feyhan Yaşar ve İdil Yiğitbaşı baş sağlığı mesajlarını metanetle kabul ettiler. Cenazeye yoğun katılım nedeniyle Bostanlı Beşikçioğlu Camii önünde izdiham yaşandı. Selçuk Yaşar’a son görevini yapmak isteyen binlerce çalışanı camiye akın etti.

 

BAŞARILI BİR HAYAT

 

17 Ocak 1925 tarihinde Rodos’ta doğan Selçuk Yaşar, ortaokulu İzmir Saint Joseph Lisesi’nde bitirdi. 1948 yılında İzmir Ticari İlimler Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. İş hayatına babasının Kemeraltı Şeritçiler Çarşısı’ndaki boya mağazasında başlayan Yaşar, daha sonra boya sektöründe üretim yapmak amacıyla babası ve kardeşiyle birlikte 1954 yılında Dyo’yu kurarak ve imalat yapmaya başladı. Türkiye’nin ilk boya fabrikası Dyo’dur. 1973 yılında temeli atılan ve 1975 yılında Ortadoğu’nun en büyük süt üretim tesisi olarak faaliyete geçen Pınar Süt ile Türkiye de ilk defa Tetra Pak kutular içinde, UHT teknolojisiyle üretilmiş uzun ömürlü sütü üretmeye başladı. Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın ve Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı’nın kurucusudur.

 

Yaşar Üniversitesi’nin kurulmasına öncülük etmiştir. Ayrıca Yaşar, uzun yıllar Danimarka’nın İzmir Fahri Baş Konsolosluğu görevini yürüttü. . TÜSİAD Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Derneği ile ESİAD Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin kurucularındandır. Karşıyaka SK Onur Kurulu Başkanı’dır.

 

Haber: Sıla ARABACIOĞLU

Bakmadan Geçme