Selçuk'ta 3 yıl

Efes Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Salonu'nda gerçekleşen sunuma kentte faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri üyeleri,...

Selçuk'ta 3 yıl
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Efes Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda gerçekleşen sunuma kentte faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri üyeleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar, muhtarlar ve basın mensupları katıldı. Adaylığından bu yana geçen süreci anlatan Başkan Ceritoğlu Sengel bugüne kadar yapılanların yanı sıra gelecek projeler hakkında da bilgi verdi.

CANLA BAŞLA ÇALIŞAN BİR EKİBİN ÜYESİYİM

Atılan tüm adımların halkın istek ve ihtiyaçlarıyla doğrudan ilgili olduğunu belirten Başkan Ceritoğlu Sengel göreve geldiğinde belediyenin içinde bulunduğu ekonomik zorluklara değinerek; “Bizim için ilk önce önemli olan o döneme kadar doğru düzgün ödenmeyen emekçinin maaşıydı. Emekçinin maaşı günü gününe, ay aksatmadan, son olarak ikramiyelerin büyük çoğunluğu da olmak üzere ödendi.  Hepimizin bir kararı vardı. Belediyeyi ve Efes Selçuk’u hak ettiği değere ulaştırmaktı. İşte bu yüzden şu an vergi borcumuz yok. Canla başla çalışan bir ekibin üyesiyim. Başkanlık sadece temsili” dedi.

“YOLLAR ARTIK YÜRÜNEBİLİYOR”

Efes Selçuk’ta üç yıl boyunca tamamlanan yollara değinen Başkan Ceritoğlu Sengel; “Yollar yürünmez yollardı. İşin içine Gediz Elektrik ve İZMİR GAZ’ın altyapı çalışmaları girmesiyle doğal olarak yollarımız harap durumdaydı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile tek tek hangi yollarda sıkıntı varsa o yolları yapmayı başladık. Daha sonra pandemi döneminde İller Bankası’ndan aldığımız kredi ile yolları yapmaya başladık. Bazı yollar çok zor bitiyor çünkü altyapı sorunu var.  Her altyapının geçtiği yerde yol yapmak zorundayız. Arazi yollarımızı yapmaya devam ettik” diyerek kent genelinde yapılan tüm yolların, parkların ve yapısal değişikliklerin eski yeni hallerini slaytlarla katılımcılara anlattı.

KÜLTÜR MERKEZİ GELİYOR

“Dayanışma ve Çalışmayla Geçen 3 Yıl” sunumunda Efes Selçuk’un gelecek projelerine de değinen Başkan Ceritoğlu Sengel; “Pamucak çok kıymetli bir sahil ve değerlendirilmesi lazım. Kanal Projesi’nin Pananos’a kadar olan kısmında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ihalesine girerek 5 tane büfe yapma hakkı elde ettik.  Büfelerden birini yapıyoruz.Büfemizi Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan verdiği izin, yer ve şekil esasına göre yaptık.  Geri kalanları da Gediz Elektrik, elektrik bağlantısının alt yapısını yaptıkça yapacağız.   5 Hedef 50 Projede yer alan Pamucak Rekreasyon Alanı Projesi’ne başladık. Kanalın sol tarafında rekreasyon alanında 70 bin metrekareden oluşan 400 ağaç olacak bir yeşil alanı oluşturmaya başladık Efes Selçuk rahat nefes alsın diye. 5 Hedef 50 Proje içinde yer alan Kültür Merkezi için bir proje çizdirdik. Efes Selçuk Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile tiyatro ve sinema gösterimlerin yapılabileceği, konferansların yapılabileceği, spor salonumuzun da projeleri çizildi. Haziran ayında ihaleye çıkacağız. Hepimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Bakmadan Geçme