• Haberler
  • Gündem
  • Selda Bağcan: Cumhuriyet ilelebet payidar olacak, heyecanımız sönmeyecek

Selda Bağcan: Cumhuriyet ilelebet payidar olacak, heyecanımız sönmeyecek

Selda Bağcan, Cumhuriyet’e verdiği demeçte, bu önemli yıl dönümü için heyecanlı olduğunu ancak iktidarın bu heyecanı...

Selda Bağcan, Cumhuriyet’e verdiği demeçte, bu önemli yıl dönümü için heyecanlı olduğunu ancak iktidarın bu heyecanı söndürmeye çalıştığını dile getirdi. TRT’nin kutlamaları iptal etme kararını eleştiren Bağcan, 28 Ekim’de Filistin için dayanışma mitingi yapılacağını ancak aynı gün Cumhuriyet’i de kutlanması gerektiğini savundu.

Sanatçı, Cumhuriyet’i kutsayan bir kesim olduğu gibi, maalesef Cumhuriyet’e karşı olan bir kesimin de bulunduğunu söyledi. Bağcan, bu düşmanlığı anlamakta güçlük çektiğini ifade etti ve tüm toplumun Cumhuriyet ile barışması gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyet’in Türkiye için ne denli önemli olduğunu vurgulayan Selda Bağcan, Cumhuriyet’in ülkenin varlığının temelini oluşturduğunu ifade etti. Kendisinin 3. nesil torunu olduğunu ve ailesinin Çanakkale Savaşı’nda büyük fedakarlıkta bulunduğunu anlatarak, Cumhuriyet’e olan bağlılığını ve heyecanını dile getirdi.

Atatürk’ün laik bir Türkiye yarattığını ve bu ilkenin bazı insanlar tarafından hazmedilemediğini söyleyen Selda Bağcan, Cumhuriyet’in Türk milleti için her şey olduğunu vurguladı. Atatürk’ün anısını andığı her 10 Kasım’da duygulandığını belirten sanatçı, Cumhuriyet’in önemini her fırsatta dile getiriyor. Bağcan, Cumhuriyet’in gelecekte de ilerleyeceğine ve sonsuza dek varlığını sürdüreceğine inandığını ifade etti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme