• Haberler
  • Genel
  •  Sengel sokak hayvanları için harekete geçti

 Sengel sokak hayvanları için harekete geçti

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, sokak hayvanlarının korunması ve sahiplendirilmesi konusunda yeni adımlar atmak üzere veteriner hekimler ve hayvanseverlerle bir araya geldi.

Son dönemde Meclis’ten geçen yasal düzenlemelere karşı Efes Selçuk Belediyesi’nin uzmanlar, hayvanseverler ve vatandaşlarla birlikte hareket edeceğini belirten Sengel, sokak hayvanlarının yaşam haklarının korunması adına koruyucu ve sahiplenici bir anlayışın benimseneceğini vurguladı.

 Sengel sokak hayvanları için harekete geçti

Yeni Yasaya Karşı Bilim ve Hassasiyetle Adımlar Atılacak

Toplantıda konuşan Başkan Sengel, bugüne kadar sokak hayvanları için yapılan çalışmaların, yeni yasa çerçevesinde farklı bir boyuta taşınması gerektiğini ifade etti. Sengel, "Bugüne kadar can dostlarımızın sahiplendirilmesi, sahiplendirilemeyenlerin barınakta bakımı, ve acil durumlarda Haybulans ile destek sağlanması gibi çeşitli çalışmalar yürüttük. Ancak çıkan yasa bize gösteriyor ki, can dostlarımızın yaşamlarını sürdürebilmeleri için daha fazla çaba göstermemiz gerekiyor" dedi.

Veteriner hekimlerin görüşlerine önem verdiklerini belirten Sengel, bu konuda en iyi yolun uzman görüşleriyle çizilebileceğini söyledi. Hayvanseverlerin de bu sürecin önemli bir parçası olduğuna dikkat çeken Başkan Sengel, "Bilimsel doğrular ve içten bir hassasiyetle can dostlarımızı yaşatmak bizim elimizde" diye ekledi.

Sahiplendirme Çalışmalarına Hız Verilecek

Toplantıda alınan önemli kararlardan biri, sahiplendirme çalışmalarına hız kazandırılması oldu. Başkan Sengel, veteriner hekimlerin bu süreçte özverili bir şekilde çalıştıklarını ifade ederek, "Yasa karşısında atabileceğimiz en somut adım sahiplendirme. Can dostlarımıza bizler sahip çıkacağız, daha fazla sahipleneceğiz" dedi. Ayrıca Sengel, Efes Selçuk’taki tüm kurumlarla iş birliği yaparak sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi ve korunması konusunda somut adımlar atılacağını belirtti.

Başkan Sengel, toplantıya katılarak değerli görüşlerini paylaşan veteriner hekimlere ve hayvanseverlere teşekkür ederek, "Yol haritamızı anlatmak gerekirse; bilimsel doğrulardan ayrılmadan, uzman görüşlerini kendimize rehber edinerek, gönüllülerin ve hayvanseverlerin tüm çabalarını destekleyeceğiz. Kentimizin tüm paydaşlarıyla iş birliği içinde can dostlarımızın canlarına sahip çıkacağız" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme