• Haberler
  • İzmir
  • Şengöz: En büyük Rumelili Mustafa Kemal Atatürk’tür

Şengöz: En büyük Rumelili Mustafa Kemal Atatürk’tür

17 Şubat 'ta yapılması planlanan ancak 6 Şubat Kahramanmaraş depremi nedeniyle ertelen Kosova Bağımsızlık Günü kutlaması...

Şengöz: En büyük Rumelili Mustafa Kemal Atatürk’tür
TAKİP ET Google News ile Takip Et

17 Şubat ‘ta yapılması planlanan ancak 6 Şubat Kahramanmaraş depremi nedeniyle ertelen Kosova Bağımsızlık Günü kutlaması İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapıldı. Kosova Rumeli Kültür Sanat ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı ile Balkan Dernekleri yöneticileri katılım sağladı.

kucukmenderes.com internet sitesinden Aydeniz Çalık’ın haberine göre, Kosova Rumeli Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Uğur Şengöz Kosova’nın 17 Şubat 2008 tarihinde Türkiye’nin desteğiyle bağımsızlığını ilan ettiğini söyledi. 2008 yılından beri aksatmadan her yıl kutlanan bağımsızlık gününü deprem nedeniyle bugüne ertelediklerini belirten Şengöz, “Bizler depremin bir sonraki günü tüm Balkan dernekleri olarak kenetlendik. Evet, hepimiz bireysel olarak farkındalık göstererek depremin üçüncü gününde deprem bölgelerine 9 TIR gönderdik” dedi.

“VATANA, DEVLETE, MİLLETE SADIK BİR TOPLULUĞUZ”

Atatürk’ün gösterdiği yolda dernek faaliyetleri sürdürdüklerini söylen Şengöz, Atatürk’ün sözünü hatırlatarak Atatürk ‘Muhacırlar kaybedilmiş toprakların aziz hatıralarıdır ‘der. Bizler için en büyük Rumelili Mustafa Kemal Atatürk’tür. Kim ne derse desin bizim gibi üretken çalışkan, vatanına, devletine, milletine sadık bir topluluk Türkiye coğrafyasında çok nadir görülür ”diye konuştu.

“KOSOVA’DA 500 YILDIR BİR ARADAYIZ”

Balkanlar dünyada belki de en büyük acılarının yaşandığı coğrafya olduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Tunç Soyer “Kosova 15 yıldır devlet olsa da kesintisiz 500 yıldır bir arada yaşadığımız kardeş olduğumuz bir yerdir” dedi.

“HİÇ MİNARE GÖRDÜĞÜM İÇİN BU KADAR SEVİNMEMİŞTİM”

CHP genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı da Kosova ile kardeş olduklarını ve Balkanların çok değerli insanları olduğunu söylersek yaşadığı bir anıyı anlattı.

Çatışmalar ve gerginlik hat safhada olduğu bir zamanda Priştine’ye giden Salıcı, “Türkiye plakalı araçla gittik. Novi Pazar’da bizi uyardılar. İlk minareyi görene kadar hiçbir yerde durmayın dediler. Ben hayatımda bir minare gördüğüm için hiç bu kadar sevinmedim. Biz Türkiye’de inancımızı ibadetimizi yaşayabildiğimiz için yaşadıklarımızın kıymetini bazen anlamayabiliyoruz ancak insan bu zorlukları görünce anlayabiliyoruz. O minarelerin Türkiye’de olması o minarelerden ezan okunmasını sağlayan kişi olarak da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümeye devam edeceğiz. Atatürk’ün fikirleri umarım sadece balkanlara değil tüm dünyaya yayılır ve tüm insanlığa hizmet etme fırsatı bulur” dedi.

Kosova’nın Bağımsızlığı konulu hikaye yarışmasında dereceye girenlere Kosova Rumeli Kültür Sanat ve Turizm Derneği tarafından plaket verildi.

Gecenin sonunda Balkan türküleri ile izleyicilerinin kulaklarının pası silindi. Kosova’nın yerel müziği eşliğinde Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da Kosovalılar ile halay çekti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme