• Haberler
  • Genel
  • Seyyar sandıkta oy kullananlar dikkat… Başvuru için son gün!

Seyyar sandıkta oy kullananlar dikkat… Başvuru için son gün!

Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmen, seyyar sandıklarda oy kullanabilmek için, “seyyar sandık kurulu talep formu” ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya muhtarlığa bir yakını aracılığıyla saat 17.00’ye kadar başvurabilecek.

Seyyar sandıkta oy kullananlar dikkat… Başvuru için son gün!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenler için bu seçimde de seyyar sandıklar oluşturulacak. Bu seçmenler, seyyar sandıklarda oylarını kullanabilecek.

İlki 24 Haziran 2018’deki Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde yapılan düzenleme, 2019 yerel seçimlerle ikinci kez uygulanmıştı.

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde de yatağa bağımlı seçmenler için üçüncü kez sandık gidecek.

Bu seçmenler, seyyar sandıklarda oy kullanabilmek için, “www.ysk.gov.tr” internet adresinde bulunan veya ilçe seçim kurullarından temin edilecek “seyyar sandık kurulu talep formu” ile ilçe seçim kurulu başkanlığına ya da ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa bir yakını aracılığıyla başvuracak. (TRT Haber)

Bakmadan Geçme