• Haberler
  • Spor
  • Sezon açıldı, doğaya çıkmanın maliyeti ne kadar?

Sezon açıldı, doğaya çıkmanın maliyeti ne kadar?

Hava sıcaklıklarının makul seviyelere indiği Ekim ayıyla birlikte doğa sporlarının sezonu da başladı. Peki doğaya çıkmak için ne kadarlık bir harcama yapmak gerekiyor. Cevaplar haberimizde…

Doğa yürüyüşleri için sezon başladı. Doğa sporları kulüpleri Ekim ayı ile birlikte programlarını yapıp, doğa severleri farklı parkurlarda yürüyüş yapmaya götürüyorlar. Bu sporu sadece kulüplerle yapmanız gerekmiyor. Kendi araştırmanızı yapıp, kondisyonunuza göre bir parkurda aileniz ve arkadaşlarınızla yürüyebilirsiniz. Bu yürüyüş için nelere ihtiyacınız var ve bunların maliyeti ne kadar?

Sezon açıldı, doğaya çıkmanın maliyeti ne kadar?

İzmir Bostanlı Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü İZBOS’un Başkanı ve doğa sporları rehberi Tülay Kalkanoğlu’na göre ilk kez doğada yürüyüş yapmaya başlayacaklar için doğa yürüyüşlerine uygun bir bot ve sırt çantası yeterli. Diğer ihtiyaçları elinizdeki malzemelerle karşılamak mümkün. Tabii bu bilgi en basit parkurlar için geçerli. Doğada yürüyüşün diğer sporlara nazaran en az maliyetli spor olduğunu belirten Kalkanoğlu, “Bileklikli, orta sert tabanlı, kaymayan bir botunuzun olması şart. O botla bir süre günlük hayatta yürüyüp, ayağı alıştırmak ya da bottaki problemleri ortaya çıkarmak lazım. Aksi takdirde doğada büyük sıkıntı yaratabilir. Bir de sırt çantasına ihtiyaç var. Basit bir okul çantası da başlangıçta iş görür. Bu çantada yedek tişört, atıştırmalık, su ve öğle kumanyası taşınacağı için çok fonksiyonlu olması gerekmiyor” dedi.

Sezon açıldı, doğaya çıkmanın maliyeti ne kadar?

Ancak, doğa yürüyüşünü daha ileri aşamalara, zorlu parkurlara, doğada yapılan diğer sporlara taşımak istiyorsanız, mecburen malzemeler de artmaya ve daha nitelikli hale gelmeye başlıyor. Sadece doğada yürümek, değişken hava ve parkur şartlarına hazırlıklı olmak için işte almanız gerekenler ve ortalama maliyetleri:

Dağ botu                            9.000 -  12.000
Sırt çantası                         3.500 -   3.700
Yürüyüş pantolonu             2.600 -   3.000
Termal tişört                           450 -  1.000
Termos                             1.250 -     3.000
Polar                                   750 -     1.300
Mont                               10.000 -  14.000
Yağmurluk                        3.700 -    5.000 
Tozluk                              1.250  -    1.800
Baton (çifti)                         480 -    1.600

NERELERDEN ALINIR?

Bot, mont, yağmurluk, polar gibi malzemeleri spor mağazalarından alabileceğiniz gibi İzmir’de outdoor sporlar için malzeme satan spesifik mağazalar da var. Bu mağazalar Dikey Limit, Atmosfer, Dağevi, Decathlon
 

Bakmadan Geçme