• Haberler
  • Siyaset
  • SGK borcu tartışmasına Aslanoğlu çıkışı: Diz çöktüremezler!

SGK borcu tartışmasına Aslanoğlu çıkışı: Diz çöktüremezler!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) olan borcu siyasetin gündemini belirlerken CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'ndan farklı bir çıkış geldi. Aslanoğlu, 'Bu şekilde İzmir'e diz çöktürmek istiyorlarsa, İzmir bunlarla diz çökmez' dedi.

Ak Parti’den CHP’ye geçen belediyeler dahil birçok belediyenin SGK borcu bulunduğuna işaret eden CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, iktidar partisinin SGK borçlarını gündeme taşımasının iyi niyet barındırmadığını söyledi. Bugün sürekli gündeme getirilen SGK borçlarının yerel seçimlerden öncede var olduğunu anlatan Aslanoğlu, “Ak Parti’den devraldığımız belediyelerde SGK borçları var. Pandemi belediyeleri de etkiledi. Asıl hikaye şu; belediyelerin SGK’ya borcu toplam borcun yüzde 5'i veya 6'sı, peki geri kalan yüzde 95'i kime ait… Ekrem İmamoğlu Başkanımız da açıklamıştı. SGK’nın toplam alacağı içinde belediyelerin payı nedir. Bugün yapılan şey devletin bu paraya ihtiyacı olduğu için değil, temel mesele bu değil. Şubat ayında da bu borçlar vardı, neden o zaman böyle yapmadılar” dedi.

“İZMİR’E ŞAŞI BAKIYORLAR”

İktidarın İzmir’e şaşı baktığını savunan İl Başkanı Aslanoğlu, eleştirilerini şöyle sürdürdü: “İzmir'e çok uzun süredir şaşı bakıyorlar. Çok uzun yıllardır burada seçmenin çoğul oyunu alamadıkları için burada her seferinde her seçimde ne olursa olsun yenildikleri için İzmirliyi cezalandırmaya yönelik hareketler. Biz neredeyse 30 yıldır hiç kamu yatırımı almayan bir il haline geldik. Bütün her tarafta metroları devlet eliyle kendisi yaparken bizim burada Allah rızası için bir metre bile yapmadıkları gibi dalga geçer gibi koca Türkiye Cumhuriyeti bütçesinden 3 bin TL ayırıyorlar.

“LİMANA 30 YILDIR YATIRIM YAPILMIYOR”

Limanımıza da yıllarca yatırım yapmadıkları için şimdi de limanın büyük bir yatırıma ihtiyacı olduğunu söylüyorlar. Oysa 30 yıldır bu limana hiç yatırım yapmadılar.  İzmir'in kalkınması için yapılması gereken bir çok şey varken, ikinci çevre yolu ve daha sayabileceğimiz yüzlerce şey gibi… Diğer illerde neler yaptıklarına baksınlar bir de İzmir'e neler yaptıklarına baksınlar. Tabi bir de İzmir'den ne kadar vergi aldıklarını ve ne kadar kamu yatırımı yaptıklarına baksınlar. Biz 5 verip 1 bile alamıyoruz.”

“MESELE GÜNDEM SAPTIRMAK”

Belediyelerin SGK borçları üzerinden başlayan tartışmayı gündem saptırmak olarak niteleyen Aslanoğlu, “Belediyelerin devlete baş kaldıracak hali yok, borç varsa bir şekilde ödenecek. İzmir'i böyle diz çöktüreceklerini düşünüyorlarsa, İzmir bunlarla diz çökmez. İstiyorlar ki ülkedeki açlık, yoksulluk konuşulmasın, asgari ücret, emekli maaşı konuşulmasın... Gündem belli gündem vatandaşın açlığıdır, geri kalan tüm gündemler suni gündemlerdir. Vatandaşın gündemi değil” dedi.

Bakmadan Geçme