Sibel'in iyiliği 8 yıldır yaşıyor

İki üniversite öğrencisinin ihtiyaç sahipleri için 8 yıl önce başlattığı çorba dağıtımı, bugün dernek çatısı altında...

Sibel'in iyiliği  8 yıldır yaşıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İki üniversite öğrencisinin ihtiyaç sahipleri için 8 yıl önce başlattığı çorba dağıtımı, bugün dernek çatısı altında binlerce kişiye dokunuyor.

İzmir’de bundan 8 yıl önce iki üniversite öğrencisi, evsizlere yardım etmek için yollara düştü. Sibel Arslan ve Ece Altınörs, evlerinde yaptıkları çorbaları bisikletle sokak sokak gezip ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya başladı. Sibel Arslan’ın ‘başka bir dünya mümkün’ düşüncesiyle başlayan yardım hareketine kısa sürede katılımlar oldu. İkilinin çorba dağıtımına gönüllüler de destek vermeye başladı. İyilik hareketi, 10 Ocak 2017’de Sibel Arslan’ın daha 23 yaşında kansere yenik düşmesiyle büyük bir acı yaşadı. Gönüllüler  ve yakınları Sibel’in çabasına ve ‘Başka bir dünya mümkün’ düşüncesine sahip çıkarak, ‘Sokak Çorbacıları Yardımlaşma Derneği’ni kurdu. Dernek 6’ncı yılında da her Çarşamba ve Cumartesi akşamı onlarca tas çorbayı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor. Alsancak, Konak ve Basmane bölgelerine dağılan dernek üyeleri, sokakta yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan kişilere çorba dağıtıyor.

İMECE USULÜ

Amaçları, sokakta yaşayanların karnını doyurmak değil, onlara bir kap çorbayla ulaşıp, iletişim kurarak sorunlarına çözüm bulmak olan dernek üyeleri, haftanın iki günü Basmane’deki dernek ofisinde iş bölümü yapıyor. Saat 16:00 civarı dernek binasında buluşan gönüllüler, imece usulü, eldeki malzemeyle çorba yapımına başlıyor. Ekmekler alınıp, çorbalar termoslara konulup kaseler hazırlandıktan sonra saat 19:00 gibi iyilik rotasına çıkılıyor. Her gün yaklaşık 150 tas çorba dağıtan gönüllüler, haftada 300, yılda yaklaşık 15 bin ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürüyor.

İLETİŞİM YOLU

Sokak Çorbacıları Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Sandal, evsiz kişiler ile iletişime geçtiklerini belirterek, “Onların barınamama problemleriyle alakalı ne gibi yardımlarda bulunabiliriz onları sorguluyoruz. Karşılıklı güveni sağladıktan sonra bizim için çorba bir iletişim aracı. Evsizlerin, barınma sorunu yaşayanların yanında olmaya çalışıyoruz. Bir tas çorbanın onların yüzlerini güldürdüğünü görünce biz de çok mutlu oluyoruz” dedi.  ESRA KAPAR- ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme