Siber güvenlik stratejisi: Yerli ve milli teknoloji

Türkiye'nin ulusal siber güvenlik stratejisi ve eylem planı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, yerli teknolojilerle dışa bağımlılığı azaltıp ulusal güvenliği ve ekonomiyi güçlendireceklerini belirtti.Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı (2024-2028) Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu. Strateji, siber tehditlere karşı 7/24 koruma sağlayacak teknik çalışmalar ve politikalar geliştirmeyi hedefliyor. Uraloğlu, belgeyle birlikte yerli ve milli siber güvenlik çözümlerinin kullanımını artırarak dışa bağımlılığı azaltacaklarını ve ulusal güvenlik ile ekonomiye katkıda bulunacaklarını belirtti.

Plan, 6 stratejik amaç ve 18 hedef içeriyor, ayrıca bu hedefler doğrultusunda 61 eylem maddesi belirlenmiş. Bakan Uraloğlu, siber dayanıklılığı artırmak amacıyla ulusal ve uluslararası tatbikatların yapılacağını ve yapay zeka ile büyük veri altyapıları kullanılarak erken tespit ve önleme çalışmalarının yapılacağını vurguladı.

Bakan Uraloğlu, "Sıfır güven" anlayışıyla tedbirlerin belirleneceğini, yeni teknolojilerin güvenli kullanımının önemine değinerek, yerli ve milli teknolojilerin siber güvenlikteki rolünü artırarak ülkenin global pazarlarındaki payını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Bakmadan Geçme