• Haberler
  • İzmir
  • Şiddetli yağış sonrası Başkan Tugay sahaya indi

Şiddetli yağış sonrası Başkan Tugay sahaya indi

Belediye ekiplerinin çalıştığı alanlarda incelemelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yağışın açtığı zararların...

Belediye ekiplerinin çalıştığı alanlarda incelemelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yağışın açtığı zararların kontrol altına alındığını belirtti. Alsancak’ta elektrik akımına kapılan İnanç Öktemay (44) ve Özge Ceren Deniz (23) hayatını kaybetti. Başkan Tugay, kayıplar için üzüntüsünü dile getirerek, “Her şey telafi olur ama yaşam kaybının telafisi olmuyor” dedi.

Bayraklı en çok etkilenen bölgelerden biri oldu. Başkan Tugay, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve diğer yetkililerle birlikte bölgede hasar tespit çalışmaları yaptı. Su baskını yaşayan evleri ziyaret eden Tugay, kapsamlı bir hasar tespiti talimatı verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1200 personel ve 500’ün üzerinde araçla sorunlu bölgelere müdahale etti. İZBAN, Metro ve Tramvay hatlarına ağaç devrilmesi nedeniyle seferler geçici olarak durduruldu. Çok sayıda yangın, ağaç devrilmesi ve elektrik kesintisi ihbarı alındı.

Başkan Tugay, “Bugün Bayraklı, Konak ve diğer birkaç bölgede yoğun yağışa bağlı su baskınları oluştu. Planlı çalışmalarımız vardı, ancak beklenmedik yağışlar hepimizi üzdü. En kısa zamanda gerekeni yapacağız. Şu an yeni bir yağış beklenmiyor. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun” dedi.

Belediye ekipleri, su baskını yaşanan bölgelerde pompalar, iş makineleri ve kanal araçlarıyla su tahliye çalışmalarına katıldı. Deniz suyunun yükselmesi ve yağmur suyu ızgaralarının tıkanması da olumsuzluklara neden oldu.

ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme