Sıfır araçta haksız kazanç

Otomobil bayilerinden sıfır araç bulamıyorsunuz. Ama aynı bayinin bir şirketinden aynı aracın az kilometreli ikinci elini, 100 veya 150 bin yukarından alabiliyorsunuz. Bu fiili durum sıfır araçdaki haksız kazancı gözler önüne seriyor.

Sıfır araçta haksız kazanç
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıfır araçta haksız kazanç, son günlerin en çok konuşulan konularından biri oldu.

Gerek ülkemizde üretilen gerekse yurtdışından ithal edilen ithal edilen araçların sıfır satış işlemleri, ilgili firmaların bayileri üzerinden yapılmaktadır.

Normalde sıfır bir araba almak isterseniz o aracın satıldığı bayiye gider, hazırda varsa satın alır yoksa da evraklarınızı ve kaparoyu teslim ederek size verilen araç teslim gününü beklersiniz.

Paramedya kurucusu ve ekonomi gazetecisi Remzi Özdemir, gazeteci Murat Muratoğlu’nun Youtube kanalındaki konuşmasında sürecin bu şekilde olmadığını bizzat tecrübe ederek yaşadığını aktardı.

Özdemir, sıfır araçta haksız kazancı şöyle açıklıyor:

“Büyük bir araba şirketinin bayileri, ayrı bir şirket kurarak gelen sıfır araçları kendi şirketlerine bayi fiyatlarından satıyor. Hükümet bu çarkın önüne geçmek için 6 bin km, 6 ay gibi yaptırımlar getiriyor. Ama bunların hepsi boş uygulama…

Gidiyorsun bayiye, araba var mı? Yok. Ancak sana ikinci elini verebiliriz, diyorlar.

Mesela, Volkswagen grubu bir araba olsun, sıfırı ne kadar 1. 150.000 TL. Aynı arabanın 6 bin km. veya 6 km olan ikinci elini siz, 1.350.000 TL’ye alabiliyorsunuz.  Bu bir rezalettir. Çip krizi varmış, diyorlar. Yahu bu çip krizi Almanya’da, Bulgaristan’da, Romanya’da neden yok?

Burada çok büyük ahlaksızlık var; ama halkın da hatası var. Halkımızda bu sisteme müşteri olarak sıfır araçtaki haksız kazanç sistemini destekliyor. Vatandaş onu 1.350.00 TL’ye alıp 1.145.000 TL’ye satarım derdinde…

Aslında bunun sebeplerinden biri, halen yaşadığımız kur krizidir ve dolar kıtlığının yaşanmasıdır. Araba ithalatında sorun yaşanıyor…

Maliye Bakanlığı istese çözer bu sorunu fakat daha fazla dolar dışarı çıkacağı için çaresiz göz yumuyor gibi…”

Aynı olayla karşılaşan birçok vatandaş sıfır araçtaki haksız kazancın ve oyunun bir an önce çözülmesini yetkililerden bekliyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme