Sığacık Sit Alanında İnceleme Yapıldı

Dava konusuna ilişkin olarak doğa aktivisti Seferihisarlılar ve EGEÇEP,  Sığacık Def-i Gam da 'Öncelik Rant Değil...

Sığacık Sit Alanında İnceleme Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dava konusuna ilişkin olarak doğa aktivisti Seferihisarlılar ve EGEÇEP,  Sığacık Def-i Gam da “Öncelik Rant Değil ve Öncelik Yaşanılabilir Bir Kent” sloganlarıyla “Tarihimize ve Doğamıza  Sahip Çıkıyoruz” başlıklı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Seferihisarlı vatandaşların ve EGEÇEP’in öncülüğünde gerçekleşen basın açıklamasının metnini Seferihisar Demokrasi Platformu ve CHP Seferihisar İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Salih Turan okudu.

Haber

‘Ele geçirme çabası’

Kıyıların, meraların, ormanların birer birer halkın elinden alınıp sermayenin kullanımına açıldığına dikkat çeken Turan “Şimdi de sıra tarihle doğanın, denizin, yeşilin ve mavinin kucaklaştığı Sığacık’ın insan eliyle gri ve siyah betonun hakimiyetine teslim edilmesine geldi. Sığacık’ın yeşil kalmış koruluk ve ormanlık alanları da sermayenin yatırımları için Sit derecesi düşürülerek felakete giden ilk adım atılmak isteniyor. Sığacık Burnu’ndan Teos Harabelerinin dibine kadar olan bölge, adım adım ranta teslim edilecek ve bu alan, halkımızın kullanımına kapatılacaktır. Her hafta sonu, İzmir’in dört bir yanından Sığacık’a gelip dinlenen, halk pazarından alışveriş yapan, denize giren, mütevazi bir tatil yapan halkımız, bu proje gerçekleşirse, adım adım buradan mahrum kalacak ve sonunda Sığacık tümüyle para babalarının eline geçecektir. Sit derecesinin düşürülmesi, bunun ilk adımlarından birisini oluşturacaktır. Geçen sene marinanın kapasitesini iki katına çıkarılmaya çalışılması ilk denemeydi ama başaramadılar. Şimdi de Sit derecesini düşürerek, başka bir kapıdan Sığacık’ı ele geçirmeye çalışıyorlar. Asında her iki girişim de aynı amacın birer parçasıdır” dedi.

36. Gup Sığacık – Hıdırlık Mahalleri Doğal Sit Alanı’nın derecesinin düşürülmesiyle ilgili basın açıklaması sonrasında bölgeye yargıç, bilirkişi heyeti ve davacılar geldi. Davacılar, EGEÇEP ve 13 Seferihisarlı yurttaş ile birlikte bilirkişi heyeti alanda inceleme yaptı.

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme