Sigara izmariti yangına sebep oldu

İzmir'in Aliağa ilçesinde, yol kenarına atılan sigara izmariti kuru otların tutuşmasına neden oldu ve ardından yangın çıktı. Yangında bir kamyonet ve zeytin toplama makinesi zarar gördü.

İzmir’in Aliağa ilçesinde, yol kenarına atılan sigara izmariti kuru otların tutuşmasına neden oldu ve ardından yangın çıktı. Yangında bir kamyonet ve zeytin toplama makinesi zarar gördü.

Olay, İzmir-Çanakkale Karayolu Yeni Foça kavşağında gerçekleşti. Sigara izmaritinin gelişigüzel bir şekilde söndürülmeden atılması, yol kenarındaki kuru otları ateşe verdi. Kısa sürede alevler çevreye yayıldı. O sırada yoldan geçen İZSU ekipleri, alevlere müdahale ederek yangının büyümesini engelledi.

Yangın, yakınlardaki bir işletmeye ait bahçede park halindeki bir kamyonet ve zeytin toplama makinesine zarar verdi. İzmir Orman İşletme Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Belediyesi’ne bağlı ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde yangın tamamen kontrol altına alındı. Yangının söndürülmesiyle bölgedeki hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Bakmadan Geçme