Şimşek: Önceliğimiz fiyat istikrarı

Orta Vadeli Programı ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de programın ilk ve en önemli hedefinin fiyat istikrarı olduğunu söyledi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın orta vadeli programın detaylarıyla ilgili yaptığı açıklamanın ardından söz alan Hazine ve Maliyet Bakanı Mehmet Şimşek, “Fiyat istikrarı olmadan sürdürülebilir yüksek büyümeyi sağlayamayız” dedi.

“Kalıcı refah artışı için enflasyonu düşük tek hanelere indirip ortada tutup fiyat istikrarını sağlamak lazım” diyen Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Dezenflasyonla birlikte Türkiye'de büyüme yükselecektir. 2025 yılında negatif bir mali etki söz konusu yani bütçe açığını azaltıyoruz. Bu enflasyonun  düşürülmesine güçlü destek demek. Doğrudan vergileri artırdık, adımların etkilerini ilerleyen yıllarda göreceğiz. Borsa hariç bütün finansal enstrümanlara vergi getirdik. Önümüzdeki dönemde de vergide adaleti sağlamaya yönelik bazı istisnaların gözden geçirilmesi hususunda çalışmalarımıza devam edeğiz. Rantın vergilendirilmesi hususunda çalışmalarımıza devam edeğiz.”

TCMB BAŞKANI FATİH KARAHAN: DEZENFLASYON SÜRECİYLE UYUMLU

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ise OVP'de bütçe açığında ciddi gerileme öngörüldüğünü belirterek bunun da dezenflasyon süreciyle uyumlu olduğunu, bütçe açığındaki gerilemenin önemli kısmının harcamalardan kaynaklandığını açıkladı.
 

Bakmadan Geçme