Sınava girecekler dikkat!

Yoğunlukla karşı karşıya kaldığınızda, vücudunuzu ve beyninizi beslemek aklınızdaki son şey olabilir. Uzmanlara göre, beslenmenize ve...

Sınava girecekler dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yoğunlukla karşı karşıya kaldığınızda, vücudunuzu ve beyninizi beslemek aklınızdaki son şey olabilir. Uzmanlara göre, beslenmenize ve uykunuza dikkat etmek, başarılı bir sınav geçirmek için çok önemli.

SINAV GÜNÜ

Araştırmalar, kahvaltı yapan öğrencilerin sınavlarda daha iyi performans verdiğini gösteriyor. En iyi kahvaltı için, süre tokluk hissi veren süt, yoğurt veya yumurta gibi proteinli yiyecekler öneriliyor. Hafif susuzluk bile yorgunluğa, baş ağrısına, uykunun gelmesine ve konsantrasyonun azalmasına neden olabileceği için sınava girecekler bol bol su içmeli.

ODAKLANMAYA YARDIMCI YİYECEKLER

Biliminsanları dengeli beslenmenin odaklanma için önemli olduğunu söylüyor. Sınav öncesinde öğün atlamamak ise çok önemli. Meyveler, protein içeren yiyecekler, sebzeler sınava girecek bir öğrencinin beslenme düzeninden eksik etmemesi gereken yiyecekler.

UYKUSUZ KALMAYIN

Yeterince uyumamak hafızanızı olumsuz etkileyebilir ve tepkilerinizi yavaşlatabilir. Uzmanlar, kısa süreli anıları uzun süreli olanlara dönüştürmekten sorumlu olan bellek nöronlarının en etkili şekilde biz uyurken çalıştığına inanıyor. Günde yedi saat uyuyan öğrencilerin, daha az uyuyanlardan ortalama yüzde 10 daha iyi performans gösterdiğine dair kanıtlar var. Dolayısıyla, sınav günü uykunuzu almış şekilde sınav salonunda olmanız çok önemli.

Bakmadan Geçme