• Haberler
  • Siyaset
  • Siyasete cerrah dokunuşu: Gürültü çıkarmak istiyorum

Siyasete cerrah dokunuşu: Gürültü çıkarmak istiyorum

Eşrefpaşa Devlet Hastanesi'nde 2,5 yıl Başhekim olarak görev yapan, sağlık sektöründe 38 yıllık hekimliği dönemindeyse birçok...

Siyasete cerrah dokunuşu: Gürültü çıkarmak istiyorum
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eşrefpaşa Devlet Hastanesi’nde 2,5 yıl Başhekim olarak görev yapan, sağlık sektöründe 38 yıllık hekimliği dönemindeyse birçok hayata umut ışığı olan 64 yaşındaki Genel Cerrah Dr. Devrim Demirel, gömleğinin kollarını bu kez siyaset için sıvadı.

Haber

Dr. Devrim Demirel

Dr. Devrim Demirel, hekimlerin insanları ameliyat ederken aynı zamanda diğer rahatsızlıklarını da tedavi eden özel bir meslek olduğunu söyledi.  Eşrefpaşa Hastanesi’nde 2,5 yıl Başhekimlik yaptığının bu görevi süresinde insanların yaşamına daha fazla dokunma fırsatı bulduğunu anlatan Dr. Demirel, yöneticiliği döneminde çok ciddi bir konuyu fark ettiğini belirterek kendisini siyasete çeken koynu şöyle açıkladı:

40 BİNDEN FAZLASI EVE MAHKUM

“Engelli, yaşlı ve kanser hastası olan ciddi miktarda evden çıkamayan hasta var. Öncelikle hastanenin içinde bunların son dönemlerinde hayatlarını rahat geçirebilecekleri bir palyatif birim oluşturduk. Bir kısmını burada ağırladık, hastaları vefat etmesine rağmen yakınları bizlere teşekkür ettiler, hayatlarının son günlerini rahat geçirdiklerini söylediler. Sonrasında belediyeleri ikna edip personel ile doktor ve bakım malzemeleriyle evlerde hasta bakım ekibi oluşturduk. 2023 yılı içerisinde 30 bin eve girdik. Sadece Konak’ta 40 binin üzerinde evinden çıkamayan insan var. Bu sebeple belediyelerin kaldırım, yol, alt ve üst geçit gibi bu işe depersonel ve destek sağlanması gerektiğine inandım. Yol ve kaldırım ne kadar önemliyse bu da önemli. Evdeki insanları gördükçe bu konuda büyük çabalar gerektiğine inandım. Beni de politikaya iten en temel etken bu oldu.”

“GÜRÜLTÜ ÇIKARMAK İSTİYORUM”

Cerrah Dr. Demirel, siyasi alanında sağlıktaki eksiklerin giderilmesi için gürültü çıkarılması gerektiğine işaret ederek “Bana ‘Ne umuyorsunuz?’ diye soranlar oluyor. Ben ise gürültü çıkarmak istiyorum. Bu insanların sesini duyurmak istiyorum. Belediye bu insanlara imkân, para, personel ayırsın istiyorum” dedi.

Dr. Demirel, evde bakım hizmeti için 500 personelin ve çok fazla ambulansın olması gerektiğine işaret ederek “İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu işe gerçekten gördüğüm diğer belediyelere göre daha fazla eğilim gösteriyor. İzBB, Türkiye’de evde bakım işini ruhsatıyla yapan tek belediyedir. Evde hasta muayenesinden, pansumanını, reçete yazımına, hasta sevkine kadar kaliteli bir hizmet sunuyor. Bu hizmeti kısmen Karaburun’da, Kemalpaşa’da, Ödemiş’te, Tire ve Bayraklı’da kurulan ek birimlerle daha da genişletti. İzBB’nin çokbüyük bir şansı, hastanesinin olmasıdır” diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

2004’teki ‘Sağlık Reformu’ ile belediyeler ve devlet kurumlarının hastaneleri vardı. Bu belediyeler hastanelerini devlete telsim ettiler. Şu anda İzBB’nin kendi hastanesi olduğu için sosyal hizmetler ve sağlık konusunda diğer belediyelere göre çok önde. Bu alanda geliştirilmesini sağlamak ve engelli hastalara da daha fazla yakın olmaktır amacım. Gerekirse otellerin kiralanmasıyla huzur evinin çoğaltılmasıdır. Bergama, Ödemiş, Urla yarımada gibi aksaklarda huzur eviyle ağır bakım hastalarını da Buca’ya getirerek sosyal hizmet oluşturulması gerekiyor. Bir sosyal hizmet sisteminin oluşturulması, Bergama, Ödemiş, Bakırçay havzalarında bakım evi oluşturmasını Meclis’te dillendireceğim.

Turgay Kılıç

Bakmadan Geçme