Soğuk hava bağışıklığı bozuyor

Hava sıcaklıklarında yaşanan ani düşüş, hastalıkları da beraberinde getiriyor. Mevsim geçişi dönemlerinde bağışıklık sistemini güçlü tutmak isteyenler, aktarların yolunu tutuyor.

Soğuk hava bağışıklığı bozuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Soğuk havanını etkili olmasıyla birlikte bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklara karşı korunmak isteyenler  sindirim sistemi güçlendirici doğal yöntemlere başvuruyor.

Bu sene kar yağışının geciktiği için dışarıda hastalık, virüsün çok fazla olduğunu söyleyen aktar Tolga Özgür, “Öksürme, bağışıklık düşüklüğü gibi şikâyetlerle çok gelenler oluyor. Bizim de aktar olarak önerilerimiz oluyor, çok öksürük varsa ayva yaprağı, hibisküs, hatmi çiçeği iyi gelir. Aynı zamanda bir de bağışıklık güçlendirici şeyleri de öneriyoruz, çörekotu yağı, çam kozalağı pekmezi, zencefil bal karışımı macun hazırlıyoruz” dedi.

Bağışıklığın güçlü tutulmasıyla hastalığa yakalanma riskinin azaltıldığını kaydeden Özgür, “Hepimiz hastalandıktan sonra tedavi olma ihtiyacı hissediyoruz. Türk milleti olarak siyah çayı çok seviyoruz ama onu da içmenin yanında günde 1-2 bardak bitki çayı da içmeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı. İHA

Bakmadan Geçme