• Haberler
  • Genel
  • Sokak hayvanları için kısırlaştırma çalışmaları

Sokak hayvanları için kısırlaştırma çalışmaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda, mobil kısırlaştırma araçlarıyla şehrin dört bir...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda, mobil kısırlaştırma araçlarıyla şehrin dört bir yanında aktif bir şekilde çalışan ekipler, kontrolsüz üremenin önüne geçmeyi amaçlıyor. Belediye, sokak hayvanlarının sağlıklı bir şekilde üremesini sağlamak, popülasyonlarını kontrol altında tutarak çevre ve insan sağlığını korumayı amaçlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi, 4 bakımevinde yürüttüğü kısırlaştırma çalışmalarının yanı sıra, 2 mobil araçla özellikle kırsal bölgeleri de kapsayacak şekilde sahipsiz hayvanları kısırlaştırıyor. Gönüllülerin desteğiyle birlikte yerinde kısırlaştırma hizmeti sunan ekipler, hızlı ve etkili çözümler üretiyor. Son olarak Torbalı’da da çalışmalarına devam eden ekipler, vatandaşlarla da iş birliği içinde olduklarını vurguluyor.

“SAĞLIKLI VE KONTROLLÜ ŞEKİLDE YOL ALIYORUZ”

Veteriner Sağlık Teknikeri Dicle Şahin, yapılan çalışmanın kontrolsüz üreme sorununa karşı önemli bir adım olduğunu belirterek, kısırlaştırmanın hayvan sağlığı ve toplum sağlığı açısından önemine dikkat çekti. Şahin, vatandaşların da bu çalışmalardan memnun olduğunu ve destek verdiğini dile getirerek, “Yaptığımız çalışma ile kontrolsüz üremenin önüne geçiyor, kısırlaştırmada bekleme süresini azaltıyoruz. Daha sağlıklı ve kontrollü şekilde yol alıyoruz. Yurttaşlarımız da bu durumdan oldukça memnun” dedi. Kısırlaştırma ile kedi ve köpek popülasyonunun artmasını önlediklerini anlatan Şahin, “Uyguladığımız tedavi ile hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıkları da engelliyoruz. Toplum sağlığını korumak, sahipsiz sokak hayvanlarının refahını artırmak ve daha kaliteli ortamda yaşamlarını devam ettirebilmelerini sağlamak için bu çalışmaları sürdürüyoruz” söyledi.

Haber

DAHA SAĞLIKLI BİR YAŞAM OLANAĞI 

Kısırlaştırma çalışmalarının hayvan popülasyonlarının kontrol altında tutulması ve insan sağlığının korunması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Şahin, ayrıca hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıkların da engellenmesine katkı sağladıklarını belirtiyor.

Sokakta yaşayan hayvanları kısırlaştırmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bu çalışmalar, sahipsiz hayvanların daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine olanak tanıyor. Yılın ilk 6 ayında 15 binin üzerinde kedi ve köpeği kısırlaştıran belediye, aynı dönemde 28 bin 500 hayvanı muayene etti ve 9 bin 123 hayvana sağlık hizmeti sundu. Kısırlaştırma çalışmalarının yanı sıra, sahipsiz hayvanların sıcak bir yuva bulmalarına da yardımcı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla 537 sahipsiz canın yeni yuvalarına kavuşmasını sağladı.

BAKIMEVLERİNDE DESTEK 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü, Seyrek Hayvan Hastanesi, Kültürpark Küçük Hayvan Polikliniği ve Seferihisar İsmet Sungur Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi gibi merkezlerde kısırlaştırma çalışmalarını sürdürürken, ilçe belediyelerinin bakımevlerinde de destek sağlıyor.

LEYLA BİLGİ

Bakmadan Geçme