Sokak hayvanları için modern şifa merkezi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi, sokakta yaşayan hayvanlara umut ışığı oluyor. Haftanın...

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi, sokakta yaşayan hayvanlara umut ışığı oluyor. Haftanın her günü 24 saat boyunca hizmet veren hastane, altı aylık süreçte toplam bin 851 sahipsiz hayvanın tedavisini gerçekleştirdi.

Menemen Seyrek’te hizmete açılan ve Türkiye’nin en modern ve kapsamlı sahipsiz hayvan hastanesi olma özelliğini taşıyan bu merkez, sokak hayvanlarına kapsamlı sağlık hizmetleri sunuyor. Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı bünyesindeki hastane, yoğun bakım ve yatan hasta üniteleriyle donatılmış olup, uzman veteriner hekim kadrosu tarafından cerrahi operasyonlar yapılıyor. Modern teşhis ve tedavi cihazları ile donatılan yoğun bakım ünitesi ve tam donanımlı laboratuvar sayesinde, sokak hayvanları modern sağlık hizmetlerine kavuşuyor.

HIZLI TEŞHİS VE MÜDEHALE

Haber

Yaklaşık 600 metrekare kapalı alana sahip hastanede, cerrahi müdahale ünitesi bulunuyor. Kapalı devre gaz anestezi cihazları ve tam otomatik operasyon masaları gibi ileri teknolojik donanımlara sahip bu ünitede birçok komplike cerrahi operasyon gerçekleştiriliyor. Renkli doppler ultrason cihazı ile hızlı teşhis ve müdahale imkanı sunulurken, diş tedavi ünitesinde ise sokak hayvanlarına ağız sağlığı hizmetleri veriliyor. Ayrıca, sahipsiz hayvanların ikamet etmesine olanak tanıyan padokların yanı sıra, Türkiye’nin en düzenli sahipli pet hayvanı gömü alanı da hastane bünyesinde yer alıyor. Kedi ve köpekler için özel kafeslerde yoğun bakım hizmeti de sağlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi’nde görevli Veteriner Hekim Oğuz Emre Özlülerden, hayvan haklarına saygı duyarak en iyi hizmeti sunma çabasında olduklarını belirtti. Ocak ayından bu yana çoğunluğu köpek olmak üzere bin 851 hayvanın tedavi edildiğini, bin 85 sokak hayvanının iyileştirildiğini ve 30 hayvanın sahiplendirildiğini ifade eden Özlülerden, 300’den fazla kısırlaştırma operasyonu ve 141 ortopedi ve cerrahi ameliyat gerçekleştirdiklerini vurguladı.

SEYREK SAHİPSİZ HAYVAN HASTANESİ

Haber

Türkiye’de bir belediyeye ait tam donanımlı tek hayvan hastanesi olan Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi’nin, toplum sağlığı ve sokak hayvanlarının sağlığını koruma konusundaki önemine dikkat çeken Veteriner Hekim Oğuz Emre Özlülerden, çalışmalarının halk sağlığını ve sokakta yaşayan hayvanların sağlığını korumayı amaçladığını belirtti. İlçe belediyelerine de destek sağladıklarını ifade eden Özlülerden, çok sayıda sokak hayvanına ulaştıklarını söyledi.

ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme