Sokak hayvanları için yürüdüler

Barınaklarda bir ay içinde sahiplenilmeyen sokak hayvanlarının uyutulmasına yönelik yasa hazırlığı, hayvanseverleri ayağa kaldırdı. İzmir ile...

Barınaklarda bir ay içinde sahiplenilmeyen sokak hayvanlarının uyutulmasına yönelik yasa hazırlığı, hayvanseverleri ayağa kaldırdı. İzmir ile eş zamanlı olarak Türkiye’nin birçok yerinde hayvan hakları savunucuları tarafından can dostlar için miting düzenlendi. İzmir’de çeşitli kurumların çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce hayvansever, Cumhuriyet Meydanı’ndan toplanıp, Gündoğdu Meydanı’na kadar yürüdü.

ÖLÜM YASASINA HAYIR

Yürüyüş boyunca  “Sokaktayım, yanındayım. Katliama karşıyım”, “Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat”, “Barınaklarınız kan kokuyor”, “Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin” sloganları attı. Hayvanseverler ellerinde ‘Tüm hayvanların bilinci ve duyguları vardır’, ‘Sokak hayvanları sahipsiz değil’, ‘Ölüm yasasına hayır’ pankartları taşıdı.

HAYVANLAR YALNIZ DEĞİL

İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları adına konuşan Pınar Alpasi, “Bugün tecrit ve katliam odaklı yasa tasarısına karşı, sokakta yaşayan köpekleri savunmak için buradayız. ‘Ötenazi, uyutma, doğal yaşam alanı, Avrupa modeli’ gibi yumuşatılmış ifadelerle köpeklerin ömür boyu hapsedilmesine ve öldürülmesine yönelik uygulamaları protesto etmek, hayvanların yalnız olmadığını haykırmak için buradayız” dedi.

AKLINIZDAN BİLE GEÇİRMEYİN

Sözlerine devam eden Pınar Alpasi, “20 yıldır kanunda yer alan yükümlülüklerini yerine getirmeyen, hayvanları kısırlaştırmayan, besleme, bakım ve rehabilitasyonlarını yapmayan, onları başka ilçelere, ormanlara, çöplüklere atan ve popülasyonun artmasına sebep olan belediyelerin suçunu köpeklere atamazsınız. Yasanın uygulanmadığı gerçeği gizlenerek, köpekler canavarlaştırılarak, toplumun kutuplaştırılması kabul edilemez. Sokakta yaşayan hayvanları uyutma adı altında katledecek ve barınak adı altındaki ölüm kamplarına hapsedecek bu yasa tasarısını aklınızdan bile geçirmeyin” diye konuştu.

SAMİME EKTİR

Bakmadan Geçme