Sokak röportajları yasaklanacak mı? 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, canlı yayında sokak röportajlarına ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç, sokak röportajlarına herhangi bir yasaklama getirilmediğini belirterek, "Halkı kin ve düşmanlığa teşvik eden açıklamalara karşı cezai yaptırımlar var" dedi.

AK Parti’nin 23. Yılı: Uzun Süreli İktidarın Sırrı

AK Parti’nin 23. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Bakan Tunç, partinin 22 yıldır iktidarda olmasının sebebini "milletin sesine kulak vermesi" olarak açıkladı. Tunç, AK Parti’nin kuruluşundan itibaren vesayetçi anlayışlarla mücadele ettiğini ve bu süreçte ülkenin ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağladığını vurguladı. Ayrıca, parti olarak demokrasinin standartlarını yükseltmek adına önemli adımlar attıklarını ve darbecilere karşı başarılı bir direniş sergilediklerini belirtti.

TBMM’de ‘Can Atalay’ Toplantısı

Gezi Davası’nda yargılanan ve milletvekili seçilen Can Atalay’ın durumu hakkında da konuşan Tunç, TBMM’de yapılan toplantıya değindi. Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Yargıtay arasında bu konuda bir görüş ayrılığı olduğuna dikkat çeken Tunç, Yargıtay’ın Anayasa’nın 14. maddesine dayanarak dokunulmazlıkla ilgili bir karar aldığını belirtti. AYM’nin ise Meclis’in bu konuda yapabileceği bir işlem olmadığını ifade ettiğini söyledi.
Sokak Röportajlarına Tutuklama ve Sosyal Medya Düzenlemeleri
Bakan Tunç, sokak röportajlarına tutuklama ile ilgili yargı kararlarına da değindi. Tunç, düşünce özgürlüğünün demokratik bir ülkede çok önemli olduğunu ancak bu özgürlüğün başkalarının haklarını ihlal edecek şekilde kullanılması durumunda ceza kanunlarının devreye girebileceğini söyledi. Ayrıca, Instagram ve Roblox gibi sosyal medya platformlarıyla ilgili alınan kararların çocukları koruma amacı taşıdığını belirtti ve devletin bu konuda gerekli tedbirleri aldığını ifade etti.

Sokak Röportajlarına Yasaklama Yok

Son olarak Bakan Tunç, sokak röportajlarına herhangi bir yasaklama olmadığını yineledi. Basın yoluyla yapılan hakaretin suç sayıldığını hatırlatan Tunç, düşünce özgürlüğü kapsamını genişlettiklerini ve eleştiri sınırları içinde kalan açıklamaların suç olmadığını belirtti. Ancak halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek ifadelerin yargı tarafından değerlendirileceğini de ekledi.

Bakmadan Geçme