SOL Parti'den Uşak'ta eylem: Çiftçiler isyanda!

SOL Parti Uşak İl Örgütü, tarım politikalarının üreticiyi zor durumda bıraktığını belirterek sokaklara döküldü.

SOL Parti Uşak İl Örgütü, üreticinin yaşadığı sorunlara karşı sokağa çıktı. Üretici Rıdvan Yüksek’in okuduğu basın açıklamasında, üreticilerin ekonomik sıkıntılarına ve tarım politikalarına karşı tepkiler dile getirildi.

ÜRETİCİLERİN ZOR DURUMU

Eylemde konuşan Rıdvan Yüksek, üreticilerin içinde bulunduğu durumu şu sözlerle özetledi:

"Artık üretici köşeye sıkışmış durumda. Ne yapsa zarar ediyor, borç batağına saplanmış durumda. Borç boğazına kadar geldi." Yüksek, büyük şirketlerin ise her yıl milyonlarca dolar kâr elde ettiğini belirterek, "Üreticiyi sömürdükçe sömürüyorlar, üretici kaybettikçe onlar daha da kazanıyor"

SÖZLEŞMELİ ÜRETİM ELEŞTİRİSİ

Açıklamada, "sözleşmeli üretim" modeline de tepki gösterildi. Yüksek, bu modelin üreticiyi büyük şirketlerin insafına bırakacağını ifade ederek, "Sözleşmeli üretimi tüm üreticilere dayatma derdindeler. Şirketler istedikleri fiyattan sözleşme yapabilecekler ve iktidar da buna onay verecek" sözleriyle hükümetin bu politikalarını eleştirdi.

"ÜRETEN BİZİZ, YÖNETEN DE BİZ OLACAĞIZ"

Eylemde atılan "Üzüm, tütün canımız, haklarımızı alırız", "Üreten biziz, yöneten de biz olacağız" ve "Sarat istifa" sloganları, üreticilerin tepkisini ve hak arayışını gözler önüne serdi. SOL Parti, eylemlerine devam edeceklerini ve üreticilerin yanında olacaklarını belirterek, halkın birlikte mücadelesiyle bu düzenin değişebileceğine dikkat çekti.

Bakmadan Geçme