Sol Parti Uşak'ta seçim startını yarın veriyor

Siyasi partilere, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde milletvekili adayı gösterecekleri isimleri belirlemeleri ve Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK)...

Sol Parti Uşak'ta seçim startını yarın veriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Siyasi partilere, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde milletvekili adayı gösterecekleri isimleri belirlemeleri ve Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etmeleri için verilen süre 9 Nisan Pazar günü sona erdi. Siyasi partiler, 9 Nisan gününden itibaren yasal olarak seçim çalışmalarına başladı.

Sosyalist Güç Birliği’nde yer alan Sol Parti Uşak örgütü de aday belirleme çalışmalarını bitirdi. Uşak’tan üç aday gösteren Sol Parti, 1996’dan beri Uşak’ta bulunan sen eski sol parti olduklarını belirterek seçim çalışmalarına ilişkin Yeni İzmir’e açıklamalarda bulundu. Sol Parti Uşak İl Başkanı Fikri Mıdık, “Biz kamucu bir anlayışı benimseyen bir partiyiz. Ne Millet İttifakı ne de diğerleri bizim gücümüzü kapsamadığı için seçimlere Sol Parti olarak girmeyi düşünüyoruz. Bizim esas amacımız tam bağımsız, devrimci demokratik bir cumhuriyet için çalışmalarımızı südrüyoruz” dedi.

Haber

“UŞAK’IN EN ESKİ SOL PARTİSİYİZ”

Sol Parti’nin Uşak’ta 1996 yılında Özgürlük ve Dayanışma Partisi olarak kurulduğunu daha sonra 2019 yılında isim ve tüzük değişikliği nedeniyle isminin Sol Parti olduğunu aktaran Mıdık, Sol Parti’nin Uşak’ta kurulan en eski parti olduğunu söyledi. Mıdık, “Sol Parti her zaman muhalif olmuş bir partidir. 2010 referandumunda olsun diğer seçimlerde olsun Sol Parti hiçbir zaman tutarsız davranmamıştır. Hayır kampanyasında yer almıştır. Bu kampanyalar sonucunda Uşak’ta 2 buçuk milyon geçersiz oy sayıldığında, arkadaşlarımız belediyenin önünde buna tepki göstermiş olup daha sonra emniyet güçleri tarafından gözaltına alınmıştır, haklarında davalar açılmıştır. Sol Parti Uşak’ta ilk kongresini 2019 yılının Haziran ayında yapmıştır ondan sonraki süreçlerde de enerji zamlarına karşı protesto, 1 Mayıs eylemleri, imza kampanyaları ve çevre mücadelesi yürütmüştür. Fatsa’dan sonra yapılan Türkiye’deki en büyük üretici mitingini 8 Ekim’de Uşak’ta organize etmiştir. Sol Parti bu faaliyetleri örgütlemiştir. Hala bu çalışmalarımıza da devam etmekteyiz. Seçim maratonuna da Uşak’ta Sosyalist Güç Birliği olarak katılıyoruz. Sol Parti’nin Uşak’ta 3 adayı vardır. İlçelerdeki arkadaşlarımız seçim çalışmalarına devam ediyor. İlçelerde köy ve kahvehane ziyaretlerine katılıyoruz. Cumartesi günü de Sol Parti Başkanlar Kurulu üyemiz Önder İşleyen’in katılımıyla Uşak’ta aday tanıtımı ve resmi seçim startını veriyoruz. Daha sonra pazaryerlerin de ve  ilçelerde  bildiri dağıtımı, stant açılımı köylerde de;  köy gezileri, köylerdeki kahvelerde birebir konuşmalar ve belirlediğimiz bazı bölgelerde bildiri dağıtımı yapacağız. Belirlediğimiz yerler de ilçelerdeki yerleşim yerleri olacak” dedi.

 

“ADAY OLAN ARKADAŞLARIMIZ YETERLİ GÖRÜNDÜ”

Sol Parti’nin milletvekili adaylarına ilişkin bilgi veren Mıdık, “Adaylarımız yıllardır devrimci mücadelenin içinde yer alan kişilerdir. Biz bir aday havuzu oluşturduk bu arkadaşlar biz aday oluruz dediler. Bu arkadaşlarımızla görüştük, partideki üyelerimiz tarafından da onaylanınca aday olan arkadaşlarımız yeterli göründü. Birinci sıra adayımız olan Orhan Yanar, emekli öğretmendir. İsmail Ertürk Bölmeli o da emekli öğretmendir. Üçüncü sıra adayımız da şehirler arasında ulaşımdan emekli olmuş şoför arkadaşımızdır” ifadelerini kullandı.

 

Haber

“BİZİM ESAS AMACIMIZ TAM BAĞIMSIZ, DEVRİMCİ DEMOKRATİK BİR CUMHURİYET”

14 Mayıs seçimlerinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Mıdık, cumhurbaşkanlığında tüm ülkenin olduğu gibi Sosyalist Güç Birliği’nin de adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceğiz Ama milletvekili seçimlerine geldiğimizde biz kamucu bir anlayışı benimseyen bir partiyiz. Ne Millet İttifakı ne de diğerleri bizim gücümüzü kapsamadığı için seçimlere Sol Parti olarak girmeyi düşünüyoruz. Bizim esas amacımız tam bağımsız, devrimci demokratik bir cumhuriyet için çalışmalarımızı südrüyoruz. Çalışmalarımız seçimle de bitmeyecektir. Çünkü cumhurbaşkanı değişince ülke güllük gülistanlık olamayacaktır. Bir sürü sıkıntılar vardır bu sıkıntılar 6’lı Masa’nın çözebileceği sıkıntılar değildir. Meclisin içindeki ve dışındaki tüm siyasi partilerin, meslek örgütlerinin görüşleri alınarak aydınlık, ilerici bir Türkiye kurulur. Bunun içinde toplumsal uzlaşı şarttır” diye konuştu.

Özlem Kara/ Yeni İzmir-

 

 

Bakmadan Geçme