• Haberler
  • Asayiş
  • Son bir haftada etkisiz hâle getirilen terörist sayısı açıklandı 

Son bir haftada etkisiz hâle getirilen terörist sayısı açıklandı 

Milli Savunma Bakanlığı, son bir hafta içinde Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda 45 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, son bir hafta içinde Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda 45 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerin detaylarına değinerek, "İçinde bulunduğumuz hafta içerisinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan iki PKK’lı terörist Habur’daki hudut karakoluna teslim olmuştur" ifadelerini kullandı.

“3 BİN 94 MAYIN/EYP İMHA EDİLDİ”

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu çerçevesinde yaptığı arama-tarama faaliyetlerinde önemli sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini açıkladı. Pençe-Kilit Harekâtı sırasında toplamda 3,094 mayın ve el yapımı patlayıcının imha edildiğini, 1,256 mağara ve sığınaklarının da kullanılamaz hale getirildiğini belirterek, “Büyük bir azim ve kararlılıkla devam eden Pençe-Kilit Harekâtı’nda bugüne kadar toplam 3 bin 94 mayın/EYP imha edilmiş, bin 256 mağara ve sığınak kullanılamaz hâle getirilmiş, 937’si ağır silah olmak üzere 2 bin 333 muhtelif silah ve bu silahlara ait 880 binden fazla (881 bin 445) mühimmat ele geçirilmiştir” dedi.

Son bir haftada etkisiz hâle getirilen terörist sayısı açıklandı 

“YAKALANANLARIN SAYISI 11 BİN 873’E YÜKSELDİ”

Tuğamiral Aktürk, konuşmasını şu ifadeleri kullanarak sürdürdü:

“Kaynağında, sürekli ve kapsamlı icra esaslarıyla gerçekleştirdiğimiz Pençe-Kilit Harekâtı ile terör örgütünün eylem ve hareket kapasitesinin sıfırlanması için gözümüzün değmediği, ayağımızın basmadığı yer bırakmayacak şekilde faaliyetlerimize devam ediyor, Irak’ın kuzeyindeki güvenlik kilidini alan hâkimiyetini genişleterek adım adım kapatıyoruz. Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 194 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 10’u terör örgütü mensubudur. Bin 505 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 11 bin 873’e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 82 bin 307 olmuştur.”

Son bir haftada etkisiz hâle getirilen terörist sayısı açıklandı 

“SORUMLULARIN CEZALANDIRILMASINI BEKLİYORUZ”

Tuğamiral Zeki Aktürk, İsrail'in Gazze, Batı Şeria ve Lübnan'daki saldırılarını kınayarak, bu eylemlerin uluslararası hukuku hiçe saydığını vurguladı. Aktürk, “İsrail’in Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Gücü’ne ateş açması ve görevli personelin yaralanmasına sebebiyet vermesi uluslararası hukukun açık bir ihlalidir. Uluslararası barış gücüne yapılan saldırıların cezasız kalması, Birleşmiş Milletler sistemine olan güveni daha da zedeleyecek ve Güvenlik Konseyi’nin uluslararası barışı koruma görevini etkin bir şekilde ifa etmesini güçleştirecektir. Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Gücü’ne personel katkısında bulunan bir ülke olarak gerekli soruşturmanın bir an önce yapılması ve sorumluların cezalandırılmasını bekliyoruz. Ülkemiz, bölgemizde barış ve istikrarın tesisi adına gereken tüm desteği vermeyi sürdürecektir” şeklinde konuştu.

Son bir haftada etkisiz hâle getirilen terörist sayısı açıklandı 

BAŞVURULAR 20 EKİM’DE SONLANACAK

Tuğamiral Zeki Aktürk, personel ve askeri öğrenci alım faaliyetlerinin planlandığı gibi sürdüğünü bildirdi. Aktürk,, “2 Ekim’de başlayan ‘Kuvvet Komutanlıkları ve Milli Savunma Üniversitesinde görevlendirilmek üzere 2024 yılı muvazzaf subay adayı temini başvuruları 20 Ekim’de sona erecektir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bakmadan Geçme