Son dakika! Başkan Celil Anık gözaltına alındı

İzmir Son Dakika Haberi... İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık gözaltına alındı. 

Edinilen bilgilere göre devam eden bir davadan 5 yıl hapis cezası alan Başkan Anık, zamanında teslim olmadığı için polis tarafından akşam saatlerinde gözaltına alındı. 

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nda 2018 yılında başlatılan soruşturma kapsamında Başkan Celil Anık ve bazı yöneticiler hakkında dava açılmıştı. 

Bu kapsamda Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi ekipleri, Oda Başkanı Celil Anık ve dönemin oda yöneticileri dahil birçok kişinin ifadesini almıştı. Soruşturma sonucunda, Cumhuriyet Savcılığı tarafından Celil Anık ve 24 kişi hakkında "Görevi kötüye kullanma, zimmet, resmi belgede sahtecilik ve denetim görevini ihmal ederek zimmet ve irtikaba neden olmak" suçlamalarıyla İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.
Dava sonucunda  Başkan Celil Anık ve bazı yöneticiler 1 ile 5 yıl arasında değişen hapis cezaları verilmişti. Sanıklar, karara itiraz ederek davayı Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşımışlardır. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 10. Ceza Dairesi, 27 Aralık 2023 tarihinde yaptığı inceleme sonucunda, Celil Anık'a verilen 5 yıllık hapis cezasını onaylamış ve hapis kararı kesinleşti.

Mahkeme kararı sonrasında Celil Anık hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Anık, Gaziemir'de polis kontrolü sırasında gözaltına alındı.


 

Bakmadan Geçme