• Haberler
  • Siyaset
  • Sosyal medya paylaşımı gündemde: Suriyeliler Hatay’da özerk yönetim mi istiyor?

Sosyal medya paylaşımı gündemde: Suriyeliler Hatay’da özerk yönetim mi istiyor?

Yenikiraz.com’dan Turgay Kılıç’ın haberine göre, son zamanlarda Türkiye'ye göç oranı bayağı artıyor. İstatistiksel veriler göç politikasında...

Sosyal medya paylaşımı gündemde: Suriyeliler Hatay’da özerk yönetim mi istiyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yenikiraz.com’dan Turgay Kılıç’ın haberine göre, son zamanlarda Türkiye’ye göç oranı bayağı artıyor. İstatistiksel veriler göç politikasında 3 milyon göçmenin yer aldığına işaret ederken, muhalefetten bazı politikacıların eleştirileri üzerine 10 milyon göçmenin kayıtsız bir şekilde Türkiye’de olduğuna işaret ediliyor.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ve Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalar Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy’un verilerine göre; göç oranlarının Suriyeli ailelerin çok eşli olmasına dikkati çekmişti.

DP’li Aksoy’un verilerine göre; Suriyeli ailelerin çok eşlilikten doğurganlığın çok olması sebebiyle, Suriyeli ailelerin kalabalık çocuklu olduğuna işaret ediyor.

Haber

“Suriye bayrağımızı dalgalandıracağız”

Hatay Özerk Yönetimi isimli sosyal medya hesabı, takip ettikleri hesaplar arasında Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı, Arapça Türkçe Kardeşliği, Türkiyeli Kurultayı yer aldı.

Hesap ilk paylaşımı 12 saat önce, saat 01.21’de yapıldığı görüldü. Türkiye’nin Hatay ilçesini işaret ederek yapılan paylaşımda, “Suriye halkımızın nüfusunun yüzde 90’ını oluşturduğu için özerk bir yönetime ihtiyaç duyduk ve halkımıza hizmet edeceğiz, Suriye bayrağımızı dalgalandıracağız” ifadeleri kullanıldı.

Haber

“Hatay Özerk Yönetimi’ni yürürlüğe sokuyoruz”

Aynı hesaptan sabitlenen bir gönderide çarpıcı iddia ortaya atıldı. Atılan paylaşımda “SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi ve Sayın Erdoğan’ın onayıyla Hatay Özerk Yönetimi’ni resmi olarak yürürlüğe sokuyoruz,” denildi.

Haber

Bir diğer paylaşımda ise, Cumhuriyet Üniversitesi’nde bir Suriyeli öğrencinin çektiği videoda Arapça konuşarak ifade ettiği bir durum paylaşılmış. Hesapta ise, “Suriyeli öğrencimiz burada her şeyi açıklıyor ve halkımızı geliştirmeye devam edilecek, Cumhuriyet Üniversitesi Suriyeli Öğrenciler Birliği büyümeye devam ediyor” deniliyor.

Haber

Söz konusu Cumhuriyet Üniversitesi’nde bazı Suriyeli öğrencilerin kurduğu kürsüde Suriye bayrağı asıldığı ve bir Suriye uyruklu öğrencinin konuştuğu görülüyor. Hatay Özerk Yönetimi isimli hesapta ise “Özgür Suriye Ordusu gençliğinin kurduğu üniversiteyi kutluyorum, özerk yönetim her daim arkanızdadır, Suriyeli gençliğimiz gelişiyor” ifadelerini içeren bir paylaşım yapıldı.

Haber

Cumhuriyet Üniversitesi’nde mezun oldukları söylenen bazı Suriye uyruklu öğrencilerin politikada olması gerektiği üzerinde durulan hesapta, “2022 yılında mezun olan Suriyeli öğrencilerimizi belediye meclislerimizde görmek isteriz. Suriyeli Öğrenciler Birliği ve üniversitesi destekliyoruz,” denildi.

Haber

Paylaşımları okuyan sosyal medya kullanıcıları, konuyla ilgili tepkilerini paylaştılar.

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme