Sound of Europe Festivali İzmir'de 

İzmir, 14-15 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Sound of Europe Festivali ile Avrupa ve Türkiye'den başarılı müzisyenleri bir araya getiriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Bostanlı Seyir Terası’nda gerçekleşecek festival, müzikseverlere iki gün süren ücretsiz konserler sunacak.

Sound of Europe Festivali İzmir'de 

Avrupa’nın en genç ve dinamik müzik festivallerinden biri olan Sound of Europe Festivali, bu yıl da İzmir’de müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 14-15 Eylül tarihlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Bostanlı Seyir Terası’nda gerçekleştirilecek festival, Avrupa müziğinin yeni ve başarılı isimlerini Türkiye’den usta müzisyenlerle aynı sahnede bir araya getirecek. İzmirli müzikseverler, rock, pop, caz ve reggae gibi farklı müzik türlerinde geniş bir yelpazede konserlerle keyifli anlar yaşayacak.

Avrupa ve Türkiye Arasında Kültürel Buluşma

Geçtiğimiz yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katılımıyla EUNIC (Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri) tarafından desteklenen “EUNIC Cluster Fund” kapsamında İzmir’e uzanan Sound of Europe Festivali, Türkiye ile Avrupa arasında kültürel etkileşimi güçlendirme amacı taşıyor. Festival, halkın etkinlikten en iyi şekilde faydalanabilmesi için halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek. İki gün boyunca sürecek olan konserlerde, Avrupa’dan ve Türkiye’den sanatçılar sahne alacak.

Genç ve Yetenekli Müzisyenler Sahne Alacak

Festival kapsamında 14 Eylül Cumartesi günü sahne alacak isimler arasında İspanya’nın tamamı kadınlardan oluşan beş kişilik müzik grubu Maruja Limón, Berlin çıkışlı Tobias Bamborschke ve Max Bauer’in kurduğu Isolation Berlin ve Türkiye’den Ayanbeyan yer alıyor. Ayanbeyan, Kenan Arat (gitar), Mehmet Denizci (flugelhorn), Candeğer Dülgeroğlu (synthesizer/computer FX) ve Gürkan Özkan’dan (tabla) oluşan bir müzik grubudur.

15 Eylül Pazar günü ise Fransız şarkıcı-söz yazarı Ysé, Sudan asıllı Hollandalı şarkıcı Gaidaa, Romanya’nın sevilen caz grubu 7th SENSE ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu opera sanatçısı Buğra Uğur, sahneye çıkarak müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak. Tüm konserler halka açık ve ücretsiz olacak, kapılar ise 17.00’de açılacak.

Üç Şehirde 25’ten Fazla Konser

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sound of Europe Festivali, Ankara, İstanbul ve İzmir’de gerçekleşen etkinliklerde 50’den fazla sanatçıyı ağırlayacak. Festivalin önceki yıllarında 100’ün üzerinde yerli ve yabancı müzisyen, Türkiye’nin dört bir yanında sahne alırken, 10 binin üzerinde müziksever etkinliklere katılım gösterdi. Bu yıl da Avrupa’dan 13 farklı müzik grubu ile Türkiye’den birçok sanatçı, 25’ten fazla konserde dinleyicilerle buluşacak.

EUNIC Nedir?

EUNIC (Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri) Avrupa’nın kültür enstitüleri ve organizasyonlarını bir araya getiren bir ağ olarak biliniyor. Tüm Avrupa Birliği üyesi devletler ve ortak ülkelerden 39 üyeye sahip olan EUNIC, dünya genelinde 107 ülkede 139 farklı kümeye yayılmış durumda. 2012 yılında kurulan Ankara ve İstanbul’daki EUNIC kümeleri, Türkiye ile Avrupa arasındaki kültürel ve sanatsal bağları güçlendirmek için çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Bakmadan Geçme