Soyer, 'İzmir'in birikmiş hakkını alacağız'

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT 2022...

Soyer, 'İzmir'in birikmiş hakkını alacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT 2022 yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Yapılan eleştirilerin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kalem kalem cevap verdi. Soyer, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere işaret ederek “İzmir’in 21 yıldır birikmiş hakkını teker teker alacağız” dedi. Öte yandan Soyer, “30 milyon Euroluk bir kredi yetkilendirme sözleşmesi yaptık yetkilendirmesi yaptık. 3 Şubat 2023 tarihinde. Onay lazım. O bir imza atılmıyor. Diyorsunuz ya önünüzden mi koşalım diye. Koşun. Getirin o 30 milyonu. 3 Şubat’tan bu yana o imza atılmıyor” diye konuştu.

‘İMZAYI ATIN’

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın raylı sistem eleştirilerine değinen Tunç Soyer, yetişmeyeceğine ilişkin söylemlere video ile yanıt verdi. ‘İzmir’i demir ağlarla öreceğiz’ sözünü adım adım hayata geçirdiklerini dile getiren Soyer, “Yüzde 12 ile aldığımız Narlıdere Metrosu’nda, yüzde 96’ya ulaştık. Gördüğünüz video Narlıdere Metrosu’nda deneme seferi yapan trenimize aittir. Önümüzdeki hafta binip birer tur atabiliriz. Vaat ettiğimiz gibi bu yıl içinde, Cumhuriyet’in 100. yılında metro hattını tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Şu anda yürüyen merdivenlerin montajı yapılıyor. 700’ün üzerinde çalışanımız Narlıdere Metrosu’nu, taahhüt ettiğimiz tarihe yetiştirmeye gayret ediyor. Narlıdere Metrosu için yaptığımız toplam harcama 287 milyon Euro. Narlıdere Metrosu için 30 milyon Euroluk bir kredi yetkilendirme sözleşmesi yaptık yetkilendirmesi yaptık. 3 Şubat 2023 tarihinde. Onay lazım. O bir imza atılmıyor. Diyorsunuz ya önünüzden mi koşalım diye. Koşun. Getirin o 30 milyonu. 3 Şubat’tan bu yana o imza atılmıyor. Neden atılmıyor? . Buna rağmen İzmir’in hak ettiği kent yaşamını kurmak için bahane üretmiyor, kaynağı nerede olursa olsun bulup İzmirliler’in hizmetine sunmaya devam ediyoruz.  Çıktığımız bu yoldan, geri dönüş yok. Tüm zorluklara rağmen İzmir’i demir ağlarla örmeye devam edeceğiz” dedi.

‘UCUZ ET KUYRUĞU’

Tunç Soyer, tarım ve hayvancılık konusunda üreticileri desteklediklerini vurgulayarak, “Önümüzdeki haftalarda açacağımız Bayındır Süt İşletme Fabrikası Toplam 200 milyon yatırım maliyetiyle tamamlanacak ve günlük 100 ton süt işleme kapasitesine sahip olacak. İzmir’in “Süt Kuzusu” artık kendi fabrikasında üretilecek. Kendi yatırımımızla kurduğumuz Ödemiş Et Entegre Tesisi’nde hem karkas olarak kesimi yapılan hem de işlenerek paketlenen ürünlerimiz İzmirli markamızla yenilenen Halkın Bakkallarında satışa sunuluyor. Ürünlerimiz, tam donanımlı tesisimizde üretiliyor ve aracısız şekilde Halkın Kasabı reyonlarında belediye güvencesiyle vatandaşlarımıza ulaşıyor. Tesisimizde günlük 10 ton et işliyoruz. Maalesef her dükkanımızın önünde kuyruklar oluyor. Bunun iki sebebi var. Eti daha ucuza satmak mümkün. Piyasa fiyatının altında yaptığımız bu satış insanların bütçesini etkileyecek kadar büyük bir fark yaratıyor” ifadelerini kullandı

’50 YILLIK MESELE’

AK Partili Hızal’ın ‘Kemeraltı’ noktasında yaptığı eleştirilere dikkat çeken Başkan Soyer “50 yıldır halı altına süpürülen bir meseleyi elimizi taşın altına sokarak gerçekleştiriyoruz. 2022’de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda altyapı ve üst yapı yenileme çalışmalara başladık. Kemeraltı’nda 650 milyonu bulan bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Kemeraltı ve Basmane bölgesindeki restorasyon çalışmalarının maliyeti ise 250 milyon lira olarak öngörülüyor. Biliyorum Kameralı esnafımız sıkıntı yaşıyor.  Projedeki aydınlatma donatılarıyla gece yaşayan, sadece gündüz esnafıyla değil gece ticaretiyle de canlanan bir Kemeraltı doğacak. Bunu popülist siyasetçiler yapmayacak biliyorum ama biz yapacağız” dedi.

‘İKTİDAR BELEDİYESİ OLACAĞIZ’

Dışarıdan İzmir’e gıptayla bakıldığını belirten Soyer, “Çünkü karşılaştırmayı diğer şehirlerle yapıyorlar. Verdiği hizmet kalitesinin diğer kentlerden çok daha iyi olduğunu görüyorlar. Bu akşam sizlere, seçildiğim dönem içindeki son faaliyet raporu sunumunu yaptım. Biliyorum ki benim dönemimde hazırlanan stratejik planın tamamlanmasına daha iki yıl var. Bu yüzden, önümüzdeki yıl bugünlerde 2023 faaliyetlerimizin sonuçlarını yine sizlerle paylaşabilmeyi tüm kalbimle diliyorum. 14 Mayıs’tan sonra öyle ümit ediyorum ki, İzmir 21 yıl aradan sonra ilk defa iktidarın belediyesi olacak. Mayıs’tan sonra İzmir’in 21 yıldır birikmiş haklarını teker teker alacağız” diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme